Connect with us

Društvo

NA PUTU ŠAVNIK– ŽABLJAK: Saobraćaju putnička i kombi vozila

Published

on

Saobraćaj na putu Šavnik – Žabljak otvoren je za putnička i kombi vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG), prenosi Mina.

Iz AMSCG kazali su da je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno kretanje zbog snijega.

“Na putu Šavnik – Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila”, kaže se u saopštenju.

Taj put ranije je bio zatvoren za saobraćaj zbog snijega i mećave.

Iz AMSCG vozačima su savjetovali opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Bandiće, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata, osim preko graničnog prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije