Connect with us

Crna Hronika

NAKON SASLUŠANJA: Nrekić i saradnici pušteni da se brane sa slobode

Published

on

Nrekić

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, direktor Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti, sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Milazim Mustafa, kao i sekretar Sekretarijata za finansije Opštine Ulcinj Sead Osmanović i sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Goran, pušteni su da se brane sa slobode, saznaje Portal Luča.

Jutros je odjeknula vijest koju je prvi na svom Twitter nalogu, citirajući vijest iz Vijesti, objavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović da je predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić uhapšen.

On je tada naveo da je razlog za njegovo i hapšenje njegovih saradnika partijsko zapošljavanje.

Njih petoro bili su na saslušanju u ulcinjskom Centru bezbjednosti, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Ulcinju, nakon što se sam Nrekić prijavio u policiju kako bi dao izjavu u vezi sa istragom o nezakonitom zapošljavanju u opštini, koja je pokrenuta početkom februara prošle godine.

Nrekić se, kako nezvanično saznaje TV Vijesti, sumnjiči da je duže vrijeme, a naročito tokom prošle godine, bez saglasnosti Ministarstva finansija, omogućio nezakonito zapošljavanje 99 radnika u opštini Ulcinj čime je budžet opštine oštećen za preko 328.000 eura, koliko su iznosile plate tih zaposlenih za 10 i po mjeseci.

Funkcioner DPS-a se tereti da je u kabinetu opštine zaposlio 11 ljudi, a za ostale dao saglasnost da se angažuju po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u opštinskim službama i to za poslove iz redovne nadležnosti tih organa.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: PIPEROVIĆ O ULCINJSKIM ČELNICIMA: Nema riječi o partijskom zapošljavanju – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije