Connect with us

Društvo

NAKON UKIDANJA PRITVORA: Kovačević nedostupan, raspisana potjernica

Published

on

(FOTO: Standard)

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević danima je nedostupan policiji, zbog čega je za njim raspisana potraga.

To je “Vijestima” nezvanično saopštio sagovornik iz vrha Uprave policije. “Kovačević je pobjegao 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora”, rekao je taj sagovornik.

Objasnio je da je osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja tog dana pušten na slobodu, nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda.

Po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, istog dana vijeće sudija preinačilo je tu odluku zbog čega su policajci pokušali da vrate Kovačevića iza rešetaka. Njega, međutim, nisu našli na adresi poznatoj nadleženim organima, niti ga od tog dana mogu naći.

Sagovornik “Vijesti” ispričao je da je tog Danilovgrađanina ispred zatvorske kapije sačekao “džip” u kojem se i presvukao.

“Bukvalno je u automobilu obukao odijelo i nestao. Navodno je otišao direktno u Srbiju”, tvrdi taj sagovornik.

To je bio drugi put da Kovačeviću ukidaju i ponovo određuju pritvor od 23. decembra 2020. godine, kad je prvobitno uhapšen.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović, nedavno je na konferenciji za medije saopštila da Kovačevića sumnjiče da je u istu organizaciju infiltrirao neke od podređenih i bliske srodnike.

Pojasnila je da su u toj grupi Ana Lakićević Grdinić, Krsto Pavićević, Danko Kovačević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević, Veselin Tomšević i pravno lice “Geo & arh projekt” koje je u vlasništvu Kovačevićevog brata Dragoslava.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije