Connect with us

Društvo

NAREDNIH DANA NEVRIJEME: Direktorat apeluje na gradjane da budu oprezni

Published

on

U periodu od 06. do 11. januara 2021. godine, na području Crne Gore se očekuju nestabilne vremenske prilike, navodi Zavod za hidrometeorologiju.

Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana. Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter.

Zbog obilne količine kiše očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama. Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije