Connect with us

Društvo

NASTAVLJAJU SE REAGOVANJA NA INCIDENT: DPS i SDP poručuju vlastima da rasvijetle slučaj

Published

on

Grafiti sramotne sadržine koji su jutros osvanuli na džamiji u Nikšiću jasno sugerišu da nova parlamentarna većina razgrađuje građanski koncept Crne Gore, kazali su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista.

Iz te partije zatražili su od nadležnih državnih organa da taj slučaj procesuiraju i rasvijetle do kraja, kako bi pokazali da državni organi štite interese Crne Gore bez obzira na to ko je na vlasti, ili kakvi su čiji politički interesi.

“Ovakvi događaji prirodna su posljedica okolnosti da je aktuelni premijer družbovao svojevremeno sa osuđenim teroristom Nikolom Kavajom i vojvodom Miletom Pavićevićem, a da lider Demokratskog fronta Andrija Mandić svako malo prebrojava krvna zrnca po Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju.

Iz DPS-a su podsjetili da je nedavno u Skupštini odbijeno usvajanje rezolucije o Srebrenici.

“Prisjetimo se da smo u Beranama imali inicijativu, za koju su glasale sve partije koje čine novu parlamentarnu većinu, da se nazove ulica po Ratku Mladiću, osuđenom ratnom zločincu”, kaže se u regaovanju nikšićkog odbora DPS-a.

Prema njihovim riječima, sada kada je ovakav ambijent stvoren, ne treba da čudi “što se napadaju ljekari i humanisti na ulici, ili samohrane majke zbog isticanja crnogorske zastave, niti što ovako skaradno grafiti osviću na nikšićkoj džamiji”.

“Jasno se i pokazuje koliko su demagoške i prazne bile poruke kako URA neće dati da se ugroze temeljne vrijednosti države Crne Gore, a zapravo aktivno doprinose svim nasrtajima na njih”, naveli su iz nikšićkog odbora DPS-a.

Generalni sekretar SDP-a, Ivan Vujović u svojoj objavi na Tviteru kaže da treba da se zapitaju svi oni koji su glasali za promjenu vlasti, da li je nacionalni šovinizam ono čemu su dali glas. Na navode da je za ovaj incident odgovorna prethodna vlast, poručuje vladi da istraži napade i da ne zatvara oči na ovakva dešavanja.

“Da se dobro zapitaju oni koji su omogućili promjene kojima se ohrabruje ovakav nacional-šovinizam. Miješanje izvana u Nikšićke izbore ima svoje posljedice. Izgovor da je UDBA, pošto su je preuzeli, više ne stoji. Istražite gospodo iz vlasti, ne zatvarajte oči”, poručio je Vujović na Tviteru.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije