Connect with us

Društvo

NESUGLASICE: Sekulović Miloševiću zabranio da koordinira policijom, ovlašćenja prenio na Miljanića?

Published

on

Milošević i Sekulović (FOTO: Standard)

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović zabranio je Radu Miloševiću da koordinira radom policije i ovlašćenja prebacio na drugog državnog sekretara Zorana Miljanića, saznaje Standard iz vrha policije.

O tome je, kako kaže izvor Standarda, obaviješten i direktor Uprave Policije Vesko Damjanović.

Direktoru policije Vesku Damjanoviću je naloženo da buduću komunikaciju oko koordinacije rada policije preusmjeri ka Miljaniću”, rekao je sagovornik Standarda.

Razlog ovakvog postuka su verbalne varnice na relaciji Sekulović – Milošević, koje su nedavno kulminirale.

Da je ova priča tačna pokazuje to da je Sekulović 5. februara posjetio Sektor specijalne policije u društvu sa Miljanićem, a bez prisustva Miloševića.

Juče je, takođe prema saznanjima portala Standard, pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Blagojević, koji je na čelu Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, povukao je obezbjeđenje koje je prethodno nezakonito dodijelio Miloševiću i Miljaniću.

Podsjetimo na pisanje Standarda, da su nedavno dva državna sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Rade Milošević i Zoran Miljanić dobili 24-časovnu policijsku zaštitu, iako nije poznato po kom zakonskom osnovu i iz kojih razloga, a na pitanja u vezi sa tim MUP i UP nisu odgovorili Standardu već 20 dana.

Procedure kojima se određuje zaštita ličnosti su jasne, a to su bezbjednosne procjene o stepenu ugroženosti koje su u nadležnosti Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije