Connect with us

Društvo

NI PLATA, NI STAŽA: Radnici MA još bez odgovora

Published

on

“Draga gospodo, ako vam je isuviše teško da budete dobri ljudi, dovoljno je da budete samo ljudi i to će biti dobro”, poruka je koju su zaposleni u MA poslali Vladi Crne Gore.

75 dana od obustavljanja saobraćaja, MA zaposleni još nijesu dobili odgovore na pitanja, kazao je Miljan Perović.

“Kada će biti isplaćene zaostale plate, kada će biti povezan staž i kada će biti predočen socijalni program svim zaposlenima.” A socijalni program koji je obećan ranije, nije predočen, kaže Valeri Đekić.

“U ovoj kompaniji radi 14 samohranih roditelja, i radi još 20 supružnika, 10 parova. Bila je priča da će se oni nekako pomoći, do sada nijednu uplatu, bilo kojim putem, a mogli su u doba pandemije da nađu model”, navodi ona.

“Došli smo do zaključka da je do ove situacije u MA došlo nestručnim odlukama Vlade Crne Gore i upravljačkih struktura”, dodaje Perović.

A od juče nemaju, kako kaže dugogodišnji radnik MA, Srđa Habić, ni upravljačku strukturu.

“Zbog toga što su juče u toku dana podnijeli ostavke vršilac dužnosti izvršnog direktora Vukilić, tehnički direktor Ivan Petrović i direktorica pravne službe, Biljana Medojević. Tako da se sad na vrh svih naših problema dosadašnjih, nadodala se još ta jedna čudna sizuacija”,

Okupljeni radnici osvrnuli su se i na konkurs za ToMontenegro.

“Ne znam koliko je uopšte transparentan taj konkurs, ne znam koliko je uopšte zakonit, napravljeno je tako da bude ciljano… Bukvalno su oglasi nacrtani za ljude koji treba da budu primljeni”, kaže Đekić.

Problem predstavlja i to što se avioni posljednjih pet mjeseci ne održavaju onako kako bi trebalo.

“Četiri vazduhoplova u vlasništvu države Crne Gore koji se nalaze na podgoričkom aerodromu, ne održavaju se po programu i planu koji je odobren od agencije za civilno vazduhoplovstvo. I mi zaposleni smo uputili prijavu Agenciji da izvrši inspekcijski nadzor”, dodaje Perović.

Pored navedenog, od nadležnih traže i, kako kažu, pravo na dostojanstvo, na informisanost i zdravstvenu zaštitu u doba korone. Uputili su i zvanični dopis Ministarstvu kapitalnih investicija i ministarstvu finansija i socijalnog staranja. Nadaju se pozitivnom odgovoru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije