Connect with us

Društvo

NIKOLA VUKČEVIĆ RASKINUO EKSPERTSKI UGOVOR SA MINISTARSTVOM: Zakon zakočio imenovanje?

Published

on

Foto: Pobjeda

Reditelj i profesor FDU sa Cetinja Nikola Vukčević raskinuo je ekspertski ugovor sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta i neće više učestvovati u radu ovog ministarstva sve dok ga Vlada zvanično ne imenuje za državnog sekretara u resoru kulture, piše Pobjeda.

Vukčević je u decembru sa Ministarstvom potpisao ekspertski ugovor, u iščekivanju dogovorenog imenovanja. Više izvora Pobjede potvrdilo je da je u susret imenovanju bilo potrebno izmijeniti Zakon o radu, koji u ovom trenutku profesorima Univerziteta ne omogućava mirovanje akademskog statusa na poziciji državnog sekretara.

Ova opcija je ostala samo kod ministara, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, predsjednika Crne Gore, poslanika, gradonačelnika Glavnog grada i Prijestonice, kao i predsjednika opština.

Budući da izmjene nijesu ušle u skupštinsku proceduru krajem prošle godine, što je Vukčević i očekivao, izvori Pobjede tvrde da je to najprije moguće martu, a možda i kasnije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Vukčević je mišljenja da resor kulture ne može da izdrži do marta na postojeći način. Nikola Vukčević sinoć nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

On je 23. decembra objavio da je prihvatio poziv da bude državni sekretar za kulturu u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Prvih dana na novoj dužnosti, Vukčević je, kao kandidat za državnog sekretara sa potpisanim ekspertskim ugovorom, obavio niz sastanaka sa direktorima ustanova kulture u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o prevazilaženju krize izazvane pandemijom korona virusa.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije