Connect with us

Društvo

NIKŠIĆKI VATROGASCI DANIMA GASE POŽARE: Situacija alarmantna, da se građani uzdrže od paljenja vatre

Published

on

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić već danima gase požare na teritoriji opštine, uspješno spašavaju građane i njihovu imovinu, ali i upozoravaju da je situacija alarmantna pa mole građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i da im svojim djelovanjem pomognu da sve aktivne požare uspješno ugase.

“Već peti dan danonoćno gasimo šumske požare i pokušavamo da stavimo pod kontrolu požare u Nudolu, Bijelim Poljanama, Smrduši,Banjanima…U akcijama nam svakodnevno pomaže avio-helikopterska jedinica, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta, Trebinja i Lastve trebinjske”, kazao je v.d. komandira nikšićke Službe i spašavanja Slavko Tadić.

Osim ovih velikih, dnevno imaju i po petnaestak požara po prigradskim naseljima.

“Danas je bila zahtjevna akcija u tunelu Budoš gdje je došlo do potpunog zapaljenja vozila tokom vožnje. Putnici i automobili u tunelu su uspješno evakuisani, a požar na automobilu ugašen. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za nastajanje novih požara, kao i vremenske prognoze za narednih 15-tak dana, apelujemo na sugrađane da dodatno obrate pažnju i samim tim pomognu svojim vatrogascima-spasiocima da se izbore sa trenutnom situacijom, koja je već sada alarmantna”, apelovao je Tadić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije