Connect with us

Društvo

NIMANBEGU: Spremni za razgovor u interesu države

Published

on

Albanska lista je, kao dio opozicije, spremna da vodi dijalog za utvrđivanje predloga koji su u interesu države i građana, a ne neke političke orijentacije, kazao je poslanik Genci Nimanbegu.

On je novinarima, nakon sastanka predstavnika opozicije i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića o Nacrtu izmjena Zakona o državnom tužilaštvu, rekao da se današnji sastanak rezultat pritiska opozicije od prošlog petka.

Nimanbegu je rekao da je tekst Nacrta ušao u neku vrstu javne rasprave.

“Moj stav je da je ovo fingiranje javne rasprave, ali cijenim političku hrabrost Abazovića da preuzima na sebe nešto što je teško preuzeti”, kazao je Nimanbegu.

On je naveo da se ne zna predlagač Nacrta i da to nije prošlo neke zakonske forme.

Nimanbegu je kazao da je na sastanku istakao da još nije usvojen budžet za prošlu godinu, jer je zahtjev Demokratskog fronta da se ništa neće glasati dok se tužilački zakoni ne promijene.

On smatra da takva “politička neodgovornost” samo dovodi u situaciju da se jačaju konflikti na svim nivoima u Crnoj Gori.

“Prenio sam jasnu poruku da smo, kao dio opozicije, spremni da razgovaramo ali u pravom dijalogu za utvrđivanje predloga koji su u interesu države i građana, a ne neke političke orijentacije”, rekao je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, dijalog između opozicije i vlasti je neophodan.

“Nalazimo se u situaciji gdje samo neodgovorni ljudi mogu reći da ovo kreira opozicija. Ovo je situacija koja je nepoželjna za društvo”, ocijenio je Nimanbegu.

Nimanbegu je kazao da za njega trenutna rješenja predviđena Nacrtom nijesu prihvatljiva.

“Sumnjam da će i ova rješenja ostati do kraja, jer se oni mijenjaju iz dana u dan”, zaključio je Nimanbegu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije