Connect with us

Društvo

NOVA MINISTARKA: Najavila koje će usluge biti digitalizovane, za sada radi sa timom koji je zatekla

Published

on

Građanin na prvom mjestu. To je u najkraćem zadatak koji je pred sebe i svoj tim postavila Tamara Srzentić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija.

Nijedna platforma koja u centar nije stavila ljude i njihove potrebe nije, kako dodaje Srzentić, bila uspješna, rekla je ona za Vijesti I dodala da ako se kreira platforma, a da nisu opipali potrebe građana, onda smo već u startu na lošem putu”,

“Prema nalazima ankete, najveći broj odgovora ukazuje na potrebu za digitalizacijom onih usluga koje građani koriste na dnevnom nivou – izvodi iz matične knjige rođenih, prijave rođenja beba, zahtjevi za izdavanje građevinskih dozvola, online prijave za slobodna radna mjesta… Posebno je prepoznata potreba za elektronskim uslugama u zdravstvu. Drugo, ukazali su na potrebu uspostavljanja elektronskog plaćanja, sa posebnim akcentom na uspostavljanje funkcionalnijeg PayPal sistema. Građani su prepoznali nefukcionalnost sajta Vlade i ministarstava. Uz to, ocijenili su da je gorući problem što opštine nemaju digitalizovane servise. Poseban problem koji je prepoznat odnosi se na pristupačnost usluga osobama sa invaliditetom. Cilj ovakvih istraživanja je da uključimo građane i da dobijemo povratnu informaciju od njih o tome što su njihove stvarne potrebe i da ih identifikujemo”, poručila je Srzentić.

Ona navodi i da je imala priliku da prati rad Ministarstva javne uprave i raduje je da su u prethodnom periodu stvorili dobre temelje za reformu javne uprave.

“Nastavila sam da radim sa timom koji sam zatekla sa željom da se upoznamo bolje i da vidimo da li možemo da fukcionišemo zajedno uvažavajući, prije svega, principe profesionalnosti, stručnosti i timskog rada. Želim da otkrijem talente i vještine mojih saradnika i dam im priliku da zasijaju tamo gdje su najbolji. Svakako, vremenom ću upotpuniti tim i raditi na unapređenju organizacije. Period od formiranja vlade iskoristila sam da se bolje upoznam sa ciljevima, obavezama resora i pravljenjem planova za 2021”, zaključila je.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije