Connect with us

Društvo

NOVI DIREKTOR IJZ: O “superiornosti srpskih gena” na primjeru Đokovića i Ane Ivanović

Published

on

Galić (FOTO: Facebook)

Novi direktor Instituta za javno zdravlje, dr Igor Galić govori o “srpskim genima” kao faktoru koji je vinuo u teniske visine Novaka Đokovića i Anu Ivanović.  Ispod jednog FB posta na kojem  je objavljena fotografija njih dvoje, dr Galić zamjera, međutim, Ani Ivanović što se udala za Njemca jer će joj, kako kaže, djeca biti – Njemci, dok je Đoković “pokazao veličinu” time što se oženio Srpkinjom, pa će mu djeca “makar jednu generaciju” biti isto što i oni – odnosno Srbi.

“Upravo se na ovoj slici vidi razlika i veličina jednog Novaka. On se oženio Srpkinjom i djeca će im biti istošto i oni, makar jednu generaciju. Ona (misli se na Ivanović) se udala za Njemca i djeca će joj biti Njemci. Poenta je u tome što uz nesumnjivi rad i talenat to što su postali u svijetu tenisa ne bi mogli bez slovenskih, da ne kažem srpskih gena!”

Galićev komentar ispod fotografije Đokovića i Ivanović

Priča o superiornosti gena je nacistička matrica koja je čovječanstvo koštala veoma skupo. Više je nego skandalozno da jedan ljekar baštini takvu ideologiju, a još skandaloznije da zauzima važnu funkciju u jednom društvu, pogotovo crnogorskom, koje je takođe platilo visoku cijenu u borbi protiv fašizma i nacizma i koje se, još uvijek, diči svojom antifašističkom tradicijom.

Galić u IJZ radi od 2013. godine. Završio je Medicinski fakultet u Kragujevcu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije