Connect with us

Društvo

NOVI DOKAZI: Krivokapić i 2013. godine kao osoba bliska DPS-u bio član žirija za dodjelu nagrada tajkunima režima

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić, ne samo da je bio član žirija za dodjelu nagrade Privredne komore, već je i godinama napredovao pa je postao i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada ove državne institucije tokom 2013. godine.

Ovo je samo jedna od potvrda njegovih bliskih veza sa bivšim režimom i DPS-om. Godinama je učestvovao na dodjeli ovih priznanja, kao član žirija, pa i kao predsjednik, a 2013. godine je u društvu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i predsjednika Privredne komore Velimira Mijuškovića dodijelio nagrade najvećim privrednicima.

Nagrade su, tada već davne 2013. uručene kompanijama Daido metal Kotor AD, AD Zetatransu logističke usluge Podgorica, Crnogorski Telekom, te predsjedniku Atlas grupe dr Dušku Kneževiću i izvršnom direktoru Pošte Crne Gore AD Podgorica Milanu Martinoviću.

Predsjednik Odbora za dodjelu nagrada Privredne komore Crne Gore Zdravko Krivokapić, obrazlažući odluku, kazao je da je Daido metal kompanija sa respektabilnim rezultatima, pouzdan partner renomiranih kuća svjetske auto industrije koji izvozi 99,4% proizvodnje.

– U godini za koju se nagrađuje, Daido je ostvario rast ukupnog prihoda od 26%, a vlastitog kapitala i rezervi za 25% – kazao je tada Krivokapić, dodajući da sliku uspješnosti ove fabrike odlično dopunjava njen odnos prema lokalnoj zajednici, zbog čega je od Opštine Kotor više puta isticana kao pozitivan primjer.

Zetatrans je kako je tada ocijenio kompanija koja je u 2012. godini ostvarila povećanje ukupnog prometa, kao i profita koji je na kraju godine iznosio 1.175.000 evra. Lista korisnika njegovih usluga čini nekoliko stotina komitenata, a za najveći broj njih je i ekskluzivni-generalni špediter i skladištar.  Zetatrans je i društveno odgovorna kompanija, što potvrđuje podrška koju pruža sportu i drugim društvenim aktivnostima – obrazložio je tada Krivokapić.

Zanimljivo da premijer u vrijeme drugovanja sa DPS-om nije pričao o sprženoj zemlji i uništenim preduzećima, nego je sve bilo potaman.

Nije tada mislio na mili narod, dok je primao platu i dodijeljivao nagrade prijateljima DPS-a i bivše vlasti.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije