Connect with us

Crna Hronika

NOVI SAD: Mladiću iz Herceg Novog doživotni zatvor zbog ubistva bivše djevojke

Published

on

Dejan Dabović (30) iz Herceg Novog, koji je 26. decembra 2019. godine u Novom Sadu na svirep način ubio bivšu djevojku Dušanku Jocović (25), osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na doživotni zatvor, saopštila je predsjednica vijeća sudijaIvana Josifović, prenose srpski mediji.

Sudija je u prethodnom postupku izrekao tu kaznu nakon što su se na posljednjem ročištu vještaci sudske medicine i tim psihijatara saglasili da je Dejan prerezao grkljan Dušanki, nanijevši još niz povreda i uboda nožem, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo, piše Blic.

Na osnovu njihovog iskaza zamjenik javog tužioca napomenuo je u završnoj riječi da je dokazano da je Dabović “sposoban da shvati značaj krivičnog djela u bijesu zbog raskida veze na svirep način sačekao Dušanku ispred zgrade u želji da joj vrati zlo sa namjerom, osam puta je udario pesnicom po glavi, nožem joj nanio niz povreda po rukama, a onda je ubadao po vratu i grudima, dok nije shvatio da je ubio”.

Prema riječima zamjenika javnog tužioca, očigledno je i da je Dabović duže vrijeme planirao to krivično djelo, da je sve to činio bez osjećanja, svjestan patnje koju djevojka trpi, te da se kod okrivljenog nije primijetilo kajanje u toku cijelog glavnog pretresa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije