Connect with us

Društvo

OBEĆAVAJU KREČENJE FASADE I TRAŽE DOZVOLU ZA MURAL: Stižu dopisi stanarima da odluče žele li Amfilohija pored prozora

Published

on

Nakon što je u Nikšiću osvanula cerada sa Amfilohijevim likom na stambenoj zgradi, nevladina organizacija Ćirilica uputila je zamolnicu stanarima zgrade u Ulici Bratstva i Jedinistva u Podgorici u kojoj traži da joj se dozvoli da oslika mural sa likom preminulog mitropolita crnogorsko primorskog.

“Dana 15. decembra 2020. godine NVO Ćirilica pokrenula je akciju oslikavanja murala blaženopočivšem AEM Amfilohiju u Podgorici, a lokacija koja je nas zainteresovala i koju smatramo za izvanrednu za ovaj mural, jer je na prometnom i vidnom mjestu, jeste zid vaše zgrade koji je orijentisan sjeverno, stoga šaljemo zamolnicu Skupštini stanara zgrade u Ulici Bratstva i Jedinstva da nam svojim potpisima omoguće i dozvole oslikavanje murala AEM Amfilohija na njihovoj fasadi zgrade, koja gleda sjeverno ka brdu Gorica”, piše u zamolnici dostavljenoj stanarima.

U dopisu se navodi da se ta NVO obavezuje da najprije prekreči fasadu zida, kao i da postavi skelu sa koje bi majstor radio.

“Uglavnom, osim murala imaćete i sređenu i okrečenu fasadu”, poručuju stanarima iz NVO Ćirilica.

Stanari imaju rok do 1. marta da odgovore na ovaj dopis.

“Kada skupimo 50%+1 potpis stanara, naš predstavnik će doći sa zvaničnim spiskom, da ostavite svoj potpis”, zaključuju u toj nevladinoj organizaciji.

Jedan od stanara zgrade koji je dobio dopis je u izjavi za CdM izrazio negodovanje zbog ovakvog zahtjeva NVO Ćirilica.

“Čime se bave, da još više svađaju sad i stanare u zgradi, hoće narod da zavade. Hoće da svađaju ljude koji tu žive u zajednici 70 i kusur godina”, kazao je revoltirani stanar koji je i dopis poslao CdM-u.

Nakon smrti Amfilohija u više gradova Crne Gore, Srbije i Republike Srpske oslikavani su murali sa njegovim likom.

U Nikšiću je postavljena i cerada sa likom Amfilohija koja i pored odluke Komunalne policije još uvijek nije uklonjena.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije