Povežite se sa nama

Društvo

OBRAD PAVLOVIĆ: Bura na Luciferovom prijestolju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“MULTI FAMAM CONSCIENTIAM PAUCI VERENTUR Mnogi vse plaše vglasina (koje se o njima pronose), a samo malobrojni svoke savjesti!

Jednom davno, uoči  raspisivanja referenduma za nezavisnost Crne Gore pažnju mi je privukao kratak odlomak iz četvrte sveske povremene publikacije “CIRCUIT, koji glasi:

“Naša je želja da 1500 prinjeraka Cirkuit-a bude varnica koja potpaljuje vatru, naša je želja da glas rodoljuba uspije da prevaziđe prepreke kao što je to učinio 1940. kada su napuštili osvojenu Francusku da dođu i zakucaju na vrata “Vođe” Slobodne Francuske. Danas je isto mi smo prije svega Francuz,mi smo ta snaga, koja se bori da izgradi novu Francusku. Postoje li još uvijek ljudi sposobni da misle kao Francuzi, kao tokom okupacije kada se rodoljubi i borci pokreta otpora nijesu zamarali razmišljanjem o političkim sklonostima svojih saboraca…”

Nikada podjeljenija Crna Gora, iscjepkana pizmama i sujetama, gubi mnogo od onoga što ju je krasilo, tonući u tihu, iako nije neprimjereno reći i sve glasniju okupaciju, koja sa manifestuje kroz brojne pojavne oblike.Svi koji se tako bukački kunu u izbornu volju građana, koja se nipošto ne smije prekrajati, žmureći prešutkuju urušavanje ustavnog sistema sekularne i građanske države.Vlada koju je u Ostrogu odabrao, a po svoj prilici i blagoslovio uginuli mitropolit, ispunjava sva očekivanja, kao ono zlo dijete koje govori roditeljima da je ispunio sva njihova očekivanja – postajući lijen, neodgovoran i glup. Teško bi bilo pobrojati svakodnevna “dostignuća” nove vlasti na razgrađivanju kako države tako i njenog sustava.

Prisjetih se tako kako je prije izvjesnog vremena suspendovana direktorka ustanove MUZEJI CRNE GORE, gospođa Anastasija Miranović pokušala da se obrati gospođici četvororesornuši. Uz sve poštovanje za gospođu Miranović mislim da se obratila na pogrešnu adresu. Bolje da se obratila ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja, jer on je bar čuo za izraze kao što su “agrokultura” il “hortikultura” ili ministarki zdravlja i veselja, za koju vjerujem da je čula za “urinokulturu. Time se isrpljuje svaka veza ovog apostolata sa kulturom. Gospođa ministarka svojim djelovanjem uveseljava pogrebna preduzeća, a sve ostalo izgovara da ne trepne i. Tako je mlatnula i gle čuda živa ostala, kako je naslijedila ministarstvo bez i jedne vakcine. Misli da joj je zaboravljeno kako u tom trenutku niđe u svijetu nije bilo vakcina protiv  Covid-a 19. Nije joj zaboravljeno ni da je arogantno odbila prve donacije, da bi potom od Vučićeve donacije pravila aerodromski spektakl.

Ministarka četvororesornuša nastavlja sa zaludnjim pokušajima da ugasi FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST. Nekako je nanjušila, a moguće i da joj je neko došapnuo da je to najcrnogorskija institucija pa kad nju pridavi ostalo će biti lakše. Stati u odbranu fakulteta znači stati u odbranu Domovine. Ako nijesmo imali hrabrosti da svoj jeziki nazovemo svojim crnogorskim već nečesovim maternjim, sada nam se to vraća kroz institucije preko kojih nam se karikaturalno kezi “srpski svet”!

Zdravkiša kao Zdravkiša, govori, a ništa ne kaže. Da ima malo više stila pozavidio bi mu i čuveni DPS grbaljski jezuita.Ali mnogo je bitnije što on radi kao čelnik družine, čiji je jedini interes šteta Crne Gore. Ako se nešto na tome može i lično ućariti onda je korist dvostruka.

Osvjedočavamo se da nam se državno biće svakodnevno kruni, protiv čega se došljedno oglašavaju jedino narodni poslanici SDP-a. Prepoiznali su to glasači na Cetinju. Što se tiče većinske opozicione stranke (uz rijetke izuzetke) djeluju kao onaj Englez koji zarobljen od ljudoždera oblači odjelo, uredno se brije i ispija jutarnji, -naravno engleski čaj, da bi nakon toga bio uredno pojeden.Bojim se da se ne primjećuje da je kod nas na djelu politički kanibalizam.Slijedeći oveštalu  floskulu da veća riba guta manju, pokušava nam se inputirati nešto na šta Crnogorci nikada nijesu pristajali. Zbog toga su zaludnji pokušaji Vesne Bratić da pobjegne od suda javnosti, a uskoro će se pred istim sudom pojaviti i ostali apostoli. Od apostolata će nakon toga ostati okaljani Luciferov prijestol. A građani da stave prst na čelo i da dobro promisle kome će slijedeći put dati svoj glas. Moguće da im od toga ovisi sve pa čak i život.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
12.12.2021. 12:48

“Protiv urusavnja drzave Crne Gore dosljedno se oglasvaju narodni poslanici SDP., a prepoznali su to to glasaci na Cetinju”. Prvo, gospodine Pavlovicu, neskriveni animozitet prema Milu Djukanovicu, natjeraoo je sve okorele neprijatelje Crne Gore, ali i ,busajuce u prsa patriote Crne da na svaki nacin umanje i ucine nistavnim zaista jak, iskren, civilizovan i pametan otpor aktuelnoj i vrlo djelotvornoj Srpskoj okupacii Crne Gore i srpskoj asimilaciji Crnogoraca. Osim DPS u odbranu Crne Gore, dosledno i nepokolebljivo su stale Bosnjacka partija, sve partije Albanaca u Crnoj Gori i mnostvo gradjana(Francuza) koje ne interesuju politicke partije i lideri, jer je njihova jedina partija Crna Gora(kao Francuska pripadnicima Francuskog pokreta otpora fashistickoj Njemackoj).
Drugo gospodine Pavlovicu, narodni poslanici SDP su jedna strana medalje. Ali, postoji i druga strana medalje SDP. To su lokalni poslanici u gradovima Crne Gore. Lokalni poslanik SDP-a u Tivtu, nije mislio kao njegovi narodni poslanici, nego se da umjesto nedvosmisleno crnogorski patriotskom DPS da sansu da ispravi greske iz svog upravljanja gradom, dao priliku Crnoj Gori nepopravljivo neprjateljskim srpskim okupatorskim asimilatorskim i zlocinackim politickim snagama da potpuno ovladaju Tivtyom i neobuzdano, dosledno i temeljito pocnu sa urusavasnjem Crne Gore To su odmah i najvise osjetili Hrvati u Tivtu koji su trenutno na strahovitom udaru srpskih fashistickih falangi. Lokalni poslanik SDP-a je sad kad je kasno povukao svoju podrsku okupatorskoj vlasti u Tivtu, ali oni svoje stetno,neprijateljsko djelovanje nastavljaju svom zestinom, jer imaju podrsku u okupatorskoj, izdajnickoj aktuelnoj Vladi i Parlamentu CG. No, gospodine Pavlovicu, na pomolu je i u zgledu za sad jos jedno odstupanje lokalnih poslanika SDP-a , od divnih Francuza, clanova Francuskog pokreta otpora.
U Cetinju , srcu i dusi Crne Gore, lokalni poslanik SDP-a, Dju;raskovic, testira zivce Cetinjskih i Crnogorskih gradjana (Francuzxa), tako sto se proglasio apsolutnim pobjednikom izbora na Cetinju, iako su donekle istinitu tvrdnju dali Gradjani Cetinja koje je naknadno priznao da su sa SDP formirali izbornu listu. Elem, gospodin Djuraskovic, u ime liste SDP i Gradjani, apsolutno ignorise glasace DPS koji su stvarni pobjednici izbora u Cetinju i do sada evo 10 dana od izbora nije upucivao(bar ne na televizsiji i u stampi i drustvenim mrezama) posziv DPS-u na razgovore o formiranju lokalne vlasti. Poziv je jedino uputio Staroj Gardi LSCG, koji su kao samoproklavani izvorni borci za CG, vrlo bili ljuti na gradjane Cetinja sto su im dali jako malo glasova(usput, u toj ljutnji zabvoravili su sebe da pitaju zasto je to tako). E pa sad Gospodine Pavlovicu u cemu je kvaka lokalnog poslanika Cet;i;nja, gospodina Djuraskovica? URA von Kramon i Joanikije Demokrate dobile su pregrst glasova gradjan Cetinja, taman toliko da lokalni poslanik SDP, gospodin Djuraskovic moze da cinculira i politicki kalkulise trgovinu. URA von Kramon i SPC Demokrate nude SDP i Gradjanima Cetinja apsolutnu i bezrezervnu podrsku bez ikakvih uslova, osim da se eliminise njima omrznuti DPS Mila Djukanovica(opet on). Gospodinu Dj;uraskovicu je to bilo dovoljno da zamoli Staru Gardu LSCG za pregovore, pa ce onda vidjeti sto se vise isplati. A Stara Garda LSCG nosi nasledje od lidera LSCG Slavka Perovica, da nece zivjet u Crnoj Gori u kojoj je Milo Djukanovic, ni po cijenu izdaje Crne Gore, ka sto je to nimalo Francuski uradio LSCG Slavkas Perovica za referendum o nezavisnosti Crne Gore. On je tada pozvao “ivorne Liberale” da ne glsaju za nezvisnu Crnu Gor;u jer je referendum pokrenuo Milo Djukanovic.Crna Gora nije bila vazna! Jedva smo se mi Crn ogorski Francuzi provukli i dobili Crnu Goru. Milu Djukanovicu i DPS-u fala jer su nam dali kiseonik u pluca. Izdjanicima Crnogorskog pokreta otpora i Crnogorskim dvolicnjacima nefala. Idemo dalje. Drnogorski pokret otpora nece pokleknuti. Eviva Montenegro, iz srca i duse, nismo mi od nonih kako vitar puse. . .

Sponzor

Najčitanije