Connect with us

Društvo

OD JULA NAREDNE GODINE: Jeftiniji roming u državama Zapadnog Balkana

Published

on

Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) naložila je Crnogorskom Telekomu, Telenoru i Mtelu da od 01. jula naredne godine, korisnicima mobilnih operatora koji borave u zemljama Zapadnog Balkana, usluge rominga naplaćuju kao da je korisnik rominga u matičnoj mreži u Crnoj Gori, saopšteno je iz EKIP-a .

Odluka i Pravilnik su u skladu sa odredbama Sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana.

Sporazum je u ime Crne Gore potpisalo Ministarstvo ekonomije 4. aprila prošle godine. Njegova primjena je, kako su objasnili u EKIP-u, predviđena u nekoliko faza.

Prvi korak se ogleda u smanjenju cijena usluga rominga u državama Zapadnog Balkana i primijenjen je od 1. jula prošle godine.

“Nakon toga, od 01. jula ove godine je primijenjeno dodatno smanjenje cijena usluga rominga za dolazne pozive i pristup Internetu”, navodi se u saopštenju.

Smanjenje cijena usluga rominga u državama Zapadnog Balkana, koje će biti primijeno od 1. jula naredne godine će donijeti veoma značajne benefite za privatne i poslovne korisnike, koji će usluge rominga koristiti u našem regionu.

“ Ti benefiti će se prije svega odnositi na veće korišćenje usluga rominga bez straha od dobijanja visokih računa za njihovo korišćenje”, naveli su u EKIP-u.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije