Connect with us

Društvo

ODLUKOM VLADE: Ćalović i Muk u Nacionalnom savjetu za borbu rotiv korupcije

Published

on

Foto: MANS

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović Marković i predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa Stevo Muk članovi su Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, odlučio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Ćalović Marković i Stevo Muk izabrani su da kao predstavnici NVO-a.

Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore uputio je javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva predstavnika za člana Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou koji je objavljen na internet stranici Vlade Crne Gore i internet portalu elektronske uprave 11. januara 2021. godine.

Na adresu Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore, kako se navodi u obrazloženju, NVO koje su uputile predlog sa potpunom i validnom dokumentacijom predložile su Steva Muka, Vanju Ćalović Marković, Božidara Vujičića i Vladimira Otaševića.

“Njihovo dosadašnje iskustvo, istraživanja, objavljeni radovi, realizacija projekata iz oblasti antikorupcije, značajan doprinos na unapredjenju stanja u ovoj oblasti i kredibilitet NVO koje su ih predložile, opredijelile su da Kabinet potpredsjednika Vlade donose odluku po kojoj su navedeni kandidati, izabrani za člana i članicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou”, kaže se u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije