Connect with us

Društvo

OMBUNDSMAN U NIKŠIĆU: Bjeković pozvao na smirivanje tenzija ili ulazimo u anarhiju

Published

on

Bjeković (FOTO: dan.co.me)

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković,danas je u Nikšiću pozvao na smirivanje političkih tenzija koje, kako ističe, polako vode u anarhiju.

Bjeković se, tokom posjete, upoznao sa dokumentacijom koja je prikupljena minulih dana povodom nekoliko slučajeva moguće povrede ljudskih prava.

Radi se između ostalog o protjerivanju osam državljana Srbije iz Crne Gore, te sumnjama za vrijeđanje i prijetnje, koje je predsjednci OO LP Jeleni Marković uputio njen stanodavac, tražeći pritom od nje da ukloni crnogorsku zastavu sa balkona.

“Bojim se da mi svaki izborni ciklus koristimo za podizanje tenzija i da se čini da je to jedini način eksponiranja političara u datom periodu. Ono što je najgore u svoj ovoj situaciji je da su političari možda i najmanje reagovali, odnosno najmanje uključeni u ove pojave. Sada imamo jednu pojavu, a to je da se obični građani ponašaju onako kako ne bi trebalo. Ključni je cilj da se podigne svijest kod građana, da nema konflikta, da nema nasilja kao rješenja bilo kog pitanja. U protivnom, ulazimo u stanje koje bih ja najradije nazvao anarhijom”, kazao je Bjeković za TVCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije