Povežite se sa nama

Društvo

OSNOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO CETINJE: Veljović optužen za napad na policajce

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića uhapšen je 5. septembra na Cetinju, tokom protesta protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju podnijelo je optužni predlog protiv Veselina Veljovića, zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

To je “Vijestima” potvrđeno iz cetinjskog tužilaštva, odakle su saopštili da je optužni predlog dostavljen lokalnom sudu.

Savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića uhapšen je 5. septembra na Cetinju, tokom protesta protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija.

Već sjutradan na slobodu ga je pustio sudija za istragu Osnovnog suda na Cetinju Branko Lončar.

Lončar je u prvobitnoj odluci tvrdio da u dotadašnjoj fazi postupka nije utvrđeno ko su oštećeni policijski službenici, a da je utvrđenje te činjenice neophodno da bi se govorilo o krivičnom djelu napad na napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nasuprot njemu, vijeće tog suda ustvrdilo je da je nesporno da je Veljović počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da se u žalbi državnog tužioca osnovano navodi da sudija za istragu nije pravilno ocijenio kada je našao da za to ne postoji osnovana sumnja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije