Connect with us

Društvo

ODT U PODGORICI: Ispituju da li je Đeljošaj pozivao na otpor ĐELJOŠAJ: Ugostitelji će sjutra raditi

Published

on

Formiran krivični predmet povodom izjave predsjednika Opštine Tuzi

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo ispitaće da li je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, izjavom da neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa, počinio krivično djelo pozivanje na otpor.

“Po nalogu zamjenika rukovodioca Nikole Boričića, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran krivični predmet povodom izjave predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, radi utvrđivanja postajanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo pozivanje na otpor ili drugo za koje se goni po službenoj dužnosti. Predmet je dodijeljen u rad dežurnom državnom tužiocu”, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

“Svim našim prijateljima ugodna kafa, a neprijatelji ako nas budu ometali, imaćemo iznenađenje i za njih”, naveo je predsjednik Opštine

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je večeras da će svi ugostiteljski objekti u toj opštini sjutra biti otvoreni, nakon što su danas predstavljene nove protivepidemijske mjere, prema kojima se, osim u Tuzima, zatvaraju lokali i u Danilovgradu i Baru.

“Na osnovu člana 27 stav 1 tačka 25 Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i na osnovu ovlašćenja koja mi daje Statut opštine Tuzi, donosim Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u opštini Tuzi: od 07:00 – 18:00 časova. Svi ugostiteljski objekti će sjutra raditi po utvrđenom radnom vremenu. Svim našim prijateljima ugodna kafa, a neprijatelji ako nas budu ometali, imaćemo iznenađenje i za njih”, naveo je Đeljošaj na Fesjbuku.

Kazao je da su predstavnici ugostiteljskih objekata na večerašnjem sastanku jedinstveno prihvatili utvrđeno radno vrijeme koje je donio kao predsjednik Opštine i da će ujutro nastaviti sa radom u svojim objektima.

Đeljošaj je ranije večeras putem Fejsbuka na sastanak pozvao i premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije