Connect with us

Društvo

OSUĐENI BUDVANIN: Marović se žalio zbog zemlje na Jazu

Published

on

Bivši potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, koji je osuđen kao šef organizovane krimnalne grupe, izjavio je novu žalbu povodom rješenja državnih organa o prodaji 1.600 kvadrata zemlje na plaži Jaz, kojom je garantovao da će platiti kaznu budvanskoj opštni. Rješenje je Marović, prema podacima iz katastra, izjavio 3.novembra ove godine

“Zabilježba žalbe Marović Svetozara, izjavljene protiv rješenja ovog organa br 954-104-U-4102/18 od 29.decembra 2018.godine i odgovora na žalbu Opštine Budva. Sukorišćenje Marović Svetozara u dijelu 507/1013”, navodi se u podacima iz katastra vezano za parcelu čiji je Marović suvlasnik.

Ranije je Ministarstvo finansija odbilo žalbu Marovića na rješenje o prodaji 1.600 kvadrata zemlje na plaži Jaz, kojom Opština Budva namjerava da namiri oko 1,1 milion eura štete. Taj iznos je šef budvanske grupe, i to po sopstvenom priznanju, nanio opštinskoj kasi, kroz nekoliko afera.

Na predlog rukovodstva Opštine Budva javni izvršitelj Snežana Pavličić je, prema podacima iz katastra, sredinom 2017.godine donijela rješenje za naplatu tačno 1.096.481 eura. Tim rješenjem, blokirana je imovina čiji je Marović suvlasnik kod Jaza.

Osim toga, blokirani su svi bankovni računi i imovina kojom je Marović garantovao da će do kraja 2017.godine isplatit iznos po osnovu kazne i spotazuma koji je prihvatio Viši sud u Podgorici.

Katastar potvrdio da se Marović žalio Katastar potvrdio da se Marović žalio

Tim rješenjem o izvršenju obuhvaćene su i dvije parcele na Jazu,ukupne veličine oko 1.500 kvadrata, na kojima je nekadašnji potpredsjednik DPS-a suvlasnik sa svojim bratom Draganom Marovićem.

Marović se nalazi u Srbiji i zasad nije dostupan nadležnim organima Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije