Connect with us

Društvo

OTKAZANA PROJEKCIJA FILMA MALAGURSKOG U PODGORICI: Otkazano i protestno okupljanje građana

Published

on

Javno prikazivanje filma Borisa Malagurskog “Crna Gora podijeljena zemlja”, planirano za 18. jun na platou Hrama Hristovog vaskrsenja, je otkazano, saopšteno je danas iz Foruma slobodnih građana Luča.

Nevladino udruženje Forum slobodnih građana Luča je prijavilo protestno okupljanje povodom najavljenog javnog prikazivanja filma i skup je uredno i blagovremeno prijavljen Upravi policije sa namjerom da se održi sjutra od 20 do 22 sata.

“U okviru priprema za održavanje ovog javnog okupljanja, predstavnici NVO Forum slobodnih građana Luča su imali nekoliko sastanaka sa ovlaštenim službenicima CB Podgorica. Tom prilikom su upoznati od strane službenika Uprave policije da procjene ukazuju da se radi o javnom okupljanju sa visokim stepenom bezbjednosnih rizika, kao i da je organizator javnog prikazivanja filma odustao od namjere da projekciju održi na platou ispred Hrama”, dodaju.

Imajući u vidu navedeno, Forum slobodnih građana Luča je odlučio da se otkaže javno okupljanje koje je bilo najavljeno za petak.

“Okupljanje građana je bilo planirano u cilju protivljenja podsticanju građanskih i etničkih podjela i sukoba u Crnoj Gori i nacionalističkih i ratno-huškačkih aktivnosti jednog dijela Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. I dalje ostajemo na liniji zaštite ljudskih prava i građanskih sloboda uz nastojanje iskazivanja pripadanja građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori kao i odbrani stavova protiv podsticanja podjela, mržnje i distance između crnogorskih građana. Zahvaljujemo se na iskrenoj podršci za održavanje planiranog skupa Patriotsko komitskom savezu i NVO Lovćenske straža kao i ogromnom broju neformalnih grupa i svjesnih pojedinaca. Vječna da je”, poručuju iz Foruma slobodnih građana Luča.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije