Povežite se sa nama

Društvo

Pejović Abazoviću: Razmišljam da otvorim firme u zemljama Evrope, jer je u našoj milije zatvaranje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prelijepe evropske zemlje premijera Zdravka Krivokapića i vicepremijera Dritana Abazovića dočekaju kako treba, kada znaju da će da rade i doprinose pa se nosim mišlju da otvorim u svim evropskim zemljama po jednu firmu jer je ova naša izgleda jedina kojoj je zatvaranje milije od otvaranja, kazao je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.

On je reagovao nakon što je juče Abazović, potencirajući kao veoma značajno, postavio pitanje ovom privrednom društvu i Pejoviću koliko je kompanija osnovao u Velikoj Britaniji i ko su mu partneri.

– Sa zadovoljstvom ćemo ga učiniti vlasnikom istine, iako on to nije učinio sa građanima zemlje čiji je potpredsjednik Vlade kada su ga pitali ko mu je nudio 21 milion. To je zaista nečuveno u demokratskim društvima na kakva se pozivaju. Da je imao dobru namjeru, poslao bi nam upit pa bi odgovorili, kao što ćemo i sada, radi javnosti. Mi odgovaramo na dopise institucijama za razliku od njih koji za 6 mjeseci jednom od najvećih crnogorskih izvoznika nijednim slovom nijesu odgovorili – naveo je Pejović u reagovanju.

Pejović je rekao da je u Britaniji otvorio tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu i na njoj se kotirao u skladu sa svojim tehnološkim i proizvodnim kapacitetima.

– Razlog više za približavanje i izlazak na londonsku berzu jeste i mogućnost približavanja i saradnje sa komercijalnim bankama koje kreditiraju metalsku industriju sa maksimalnim kamatama od 1.2 odsto što je mnogo povoljnije nego kod domaćih banaka. Uz ovaj dopis prilažemo i sertifikat o registraciji sa evidencionim brojem kompanija „ADRIATIC ALUMINA LIMITED“ „ALUMROLL EUROPE LIMITED“ „UNIPROM KAP LIMITED“ kako bi se Abazović mogao lakše dopunski informisati, a eventualno i pronaći nešto što bi bilo podobno da narušava kredibilitet kompanije i moj lični od čega ne odustaje – naglasio je Pejović u reagovanju.

On ističe da se promet i performanse bilo koje kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu mogu provjeriti preko interneta.

– Ja sam osnivač i vlasnik ovih firmi. Ova informacija košta petfunti. Company house UK po automatizmu pokreće proces brisanja iz registra bilo koje kompanije koja u prethodnoj fiskalnoj godini nije ostvarivala promet preko računa – naglasio je Pejović.

On se osvrnuo i na nastup premijera Zdravka Krivokapić koji ga je je nazvao društveno neodgovornim.

Pejović je rekao da je stepen Krivokapićeve društvene odgovornosti prepoznat za vrijeme rada u Željezari koju je, kako je rekao, napustio na opštu radost njegovih kolega.

– Njegova društvena odgovornost, savjest i poštenje su univerzitetska tema broj jedan pogotovo kad je porodičnu kuću od 350metara kvadratnih u Tološima sakrio kao imovinu da bi od Univerziteta uzeo petosobni stan – naglasio je Pejović.

Prema njegovim riječima, privredni uspjesi Krivokapića i Abazovića, bez kormilara u Crnoj Gori, za vrijeme otkad upravljaju ekonomskim procesima u Crnoj Gori nijesu zabilježeni.

– Pa ja njih kao društveno odgovorne pitam – kada imaju namjeru da ih javno istaknu što će, siguran sam, biti veoma sugestivno, dramatično i s puno decibela, ali ne i društveno korisno jer od ništa ne može biti osim ništa? Toliko priče oko KAP-a, a ne znam da li je njihova noga ikad kročila u KAP, na okolno zemljište znam da jeste. Najbolje da okačimo na aerodromu jednu veliku tablu “Crna Gora ne radi, a kad će ne znamo” – zaključio je Pejović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
18.12.2021. 17:27

Zasto je Dritan von Kramon od Dubai-EU-USA krenuo djonom na gospodina Pejovica, sjajnog privrednika i covjeka? Zasto je Dritan von Kramo;n od Dubai-EU-USA krenuo djonom na Crnu Goru i Crnogorce? Zasto Dritan von Kramon od Dubai-EU-USA misli samo o svojim tupavim djecackim snovima, a ne razmislja o stotinama porodica koje, svojim saveznistvom sa neprijateljima Crne Gore u svakom pogledu, polako ali sigurno otprema u bezdan? Odakle je Dritan von Kramon od Dubai-EU-USA dobio moc da unistava sve covjecno i pravedno u drzavi koja traje hiljadama godina i nanosi bol i uvrede Crnogorskom narodu koji hiljadu godina zna samo za strasnu borbu da odbrani samobitnost, strasnu patnju i nesrecu od ovakvih ka on a zajedno rade da mu uzmu i ovo malo sto mu je preostola? Smrt fasizmu, Sloboda i Sreca Crnoj Gori i Crnogorskim Narodima.

Sponzor

Najčitanije