Connect with us

Crna Hronika

PETROVIĆ: Bahati i šovinistički napad na Markovićevu

Published

on

Nasilničko ponašanje prema Jeleni Marković odraz je bahatog i šovinističkog modela koji je poprimo oblik primitivnog odnosa prema ženi i samohranoj majci ne uvažavajući je i ne posmatrajući kao punopravnu građanku društva sa svim ljudskim pravima, poručila je direktorica Crnogorskog ženskog lobija (CŽL) Aida Petrović.

Kako je saopšteno iz LP, Jelenu Marković je juče napao vlasnik stana u kojem živi, zbog isticanja crnogorske zastave.

“U stanu u kojem živi sa troje maloljetne djece gospođa Jelena Marković napadnuta je verbalno i fizički, vrijeđana i omalovažavana uz prijetnje vlasnika stana. To što je Jelena Marković istakla zastavu Crne Gore na terasi stana i što je predsjednica Odbora Liberalne partije u Nikšiću ne daje nikakvo pravo i povod za napad bilo kome, koji se pri tom desio u objektu stanovanja”, poručila je Petrović.

Kako poručuje, niko nema pravo pa ni nasilnik koji je napao Jelenu Marković da na osnovu pola, nacinalnosti, političke pripadnosti i drugih razlika, prijeti, vrijeđa, omalovažava i demonstrira verbalno i fizičko nasilje nad bilo kojom ženom.

“Teško je zamisliti razvoj demokratije i jednakih prava za sve bez adekvatne i brze reakcije institucija i sankcionisanja nasilnika kako bi se učestalo nasilje nad ženama spriječilo i zaustavilo”, poručila je Petrović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije