Connect with us

Društvo

PILOTI MINISTRIMA: Dok se bavite logom kompanije, 250 ljudi sa porodicama postaće socijalni sučajevi

Published

on

Sindikat linijskih pilota Montenegro erlajnsa (MA) uputio je otvoreno pismo ministrima finansija i kapitalnih investicija Milojku Spajiću i Mladenu Bojaniću zahtijevajući da dobiju odgovore, jer smatraju da će biti izigrani i žrtve politikanstva, prenose Vijesti.

“Prinuđeni smo da se obratimo putem medija, i šireg auditorijuma, odgovornima za gašenje MA. Prošlo je više od dvije nedjelje od gašenja MA i Vaše izjave da neće biti nuspojava obećane mirne tranzicije sa MA na novu kompaniju. Za sve ovo vrijeme, mi zaposleni nismo dobili nijedan odgovor, niti vidjeli konkretan korak koji bi potvrdio Vaša obećanja i riješio naša životna i egzistencijalna pitanja. Imajući u vidu da je prošlo dvije nedjelje, a ne samo da nisu ispunjena obećanja, već je prekinut svaki kontakt sa nama, u nas se uvukla sumnja da postoji mogućnost da budemo izigrani i da postanemo žrtve politikanstva”, navodi se u pismu dostavljenom Vijestima i dodaje:

“Poštovani, mi smo stručni i odgovorni ljudi, a naša kancelarija je isključivo kokpit aviona, s toga, za bilo kakvu neefikasnost i finansijski krah MA, mi nismo adresa za obraćanje. Vi dobro znate ko jeste. Svi mi koji imamo svoja radna mjesta u ovoj kompaniji, ne možemo, a nije ni pošteno da snosimo teret i negativne posljedice. Mi samo želimo da odgovorno nastavimo da radimo naše poslove. Poštovani, dok se Vi bavite logom nove kompanije, naprednim finansijskim derivatima i marketingom na socijalnim mrežama, 250 zajedno sa svojim porodicama strmoglavo klize ka socijalnim slučajevima”, ističe se u pismu.

Zamjeraju ministrima nedostatak komunikacije, a i empatije.

“Vama nisu važna naša mišljenja, već kako iz medija čujemo, sa inostranim konsultantom rješavate našu budućnost – te se postavlja pitanje, ko bolje zna naše probleme i boljke firme – londonski špekulanti ili mi koji trideset godina “letimo” i činimo zdravo tkivo ove firme?! Je li ovo, sad već, trend da se sve rješava direktnim pogodbama, bez transparentnosti, preko ličnih poznanstava, zaobilazeći bilo kakve konsultacije sa ugroženim radnicima? Zar je to dobra praksa Evropske unije i avio industrije?! Nakon svega navedenog, molimo Vas da hitno uspostavimo zdravu komunikaciju, i što prije rješimo radno-pravne i socijalno-pravne statuse zaposlenih u MA. Želimo da se konačno izjasnite i da mi budemo dio rješenja, a ne problema”, navodi se u pismu Sindikata linijskih pilota MA.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije