Povežite se sa nama

Društvo

PISMO IZ NJEMAČKE: Crna Gora i Milo Djukanović su stožer stabilnosti Balkana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Emina Colović

Beogradski nacionalistički i hegemonistički vjetrovi, koji decenijama unazad duvaju Balkanom, te 2006 godine su se razbili o temelj nezavisne, gradjanske, multietničke i evroatlanske Crne Gore.

Od obnove nezavisnosti Crne Gore mnogo toga je Djukanovic i njegova partija ozidali na tom temelju, ostvario je i uspostavio izuzetne prijateljske odnose sa susjedima, riješivši pri tome sve nesporazume koji su opterećivali te odnose, zaključno sa svim spornim pitanjima u vezi teritorijalnog razgraničenja.

Pokazao je izuzetnu državničku mudrost, priznavši nezavisnost Kosova i državničku odlučnost da raskine sa retrogradnim, zločinačkim avetima, priznajući genocid u Srebrenici. Te njegove odluke su svrstale Crnu Goru na stranu savremenog demokratskog svijeta.

Djukanović je znao da retrogradni, nacionalisticki vjetrovi Balkana, neće tako lako prestati da duvaju pa je Crnu Goru, opet državnički veoma mudro, uveo u NATO savez i sve demokratski orjentisane gradjane naše domovine, učinio ponosnim na činjenicu da pripadaju jednom takvom savezu, jednoj velikoj svjetskoj demokratskoj porodici država, koja na svaki nacin brine i garantuje bezbjednost i teritorijalni integritet naše države.

Zaista je poseban osjećaj ponosa kada gledamo našu zastavu kako se ravnopravno viori na Ist Riveru, rame uz rame sa zastavama Amerike, Njemačke, Francuske…

Ali izazovima nikada kraja, dokaz za to je i godina koja je za nama, zaduvao je opet onaj prokleti nacionalistički, destruktivni, hegemonisticki vjetar iz Beograda, ovog puta potpomognut i crkvom Srbije i opet je ona demokratska, multietnicka Crna Gora na ispitu, opet!

Već godinu imamo Vladu koja je u predizbornim danima mnogo obećavala a nista nije ispunila. Ova vlada nije bila u stanju riješiti pitanja unutar same države, a kamoli van njenih granica.

Medjutim, najveći neuspjeh ove Vlade, kojoj se ubrzo nadzire kraj, ipak je činjenica da u njenom sastavu nema nacionalnih manjina i ne podržava je ni jedna partija nacionalnih manjina. Kakva je to onda Vlada jedne multinacionalne, multietničke države kakva je Crna Gora? Nikakva!

Zato je vrijeme da gradjani Crne Gore uzmu stvar u svoje ruke (izbori, listići) i vrate našu državu na put evroatlanskih integracija, demokratskog i ekonomskog prosperiteta i medjunacionalnog sklada.

Nek je vječna Crna Gora!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije