Povežite se sa nama

Društvo

PISMO MINISTARKI BRATIĆ: “Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Grupa crnogorskih novinara i intelektualaca obratila se danas otvorenim pismom ministarki prosvjete, nauke kulture i sporta Vesni Bratić u kom zahtijevaju da raskine ugovor o saradnji njenog resora sa Vladimirom Vukovićem, koji je u nedjelju veče, tokom dočeka boksera Petra Liješevića, vrijeđao i omalovažavao novinara RTCG Nebojšu Šofranca.

– Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem, koji je, prilikom dočeka boksera Petra Liješevića, podsticao pokušaj linčovanja novinara Javnog servisa Nebojše Šofranca. Vaše sramno ćutanje o pomenutom skandalu potvrđuje da se pokroviteljski odnosite prema svom saradniku, koji je, orkestrirajući agresiju okupljene rulje, doveo u pitanje bezbijednost novinara RTCG – navedeno je u pismu grupe novinara i intelektualaca.

Poručuju da je Bratić, čak i da Vuković nije njen saradnik, dužna  da osudi napad na, kako su istaklu, najboljeg sportskog novinara u regionu, koji je te noći radio svoj posao.

– Ukoliko se ne oglasite i Vukoviću ne otkažete saradnju, potvrdićete da ste zaštitnica polusvijeta, besprizornih izgrednika i huligana, a da je Vaša politika i Ministarstvo na čijem ste čelu njihova sigurna kuća – poručeno je u pismu.

Potpisnici pisma su grupa novinara i intelektualaca koji, podsjećamo, traže da Bratić raskine ugovor sa Vladimirom Vukovićem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije