Connect with us

Društvo

PISMO MINISTARKI BRATIĆ: “Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem”

Published

on

Grupa crnogorskih novinara i intelektualaca obratila se danas otvorenim pismom ministarki prosvjete, nauke kulture i sporta Vesni Bratić u kom zahtijevaju da raskine ugovor o saradnji njenog resora sa Vladimirom Vukovićem, koji je u nedjelju veče, tokom dočeka boksera Petra Liješevića, vrijeđao i omalovažavao novinara RTCG Nebojšu Šofranca.

– Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem, koji je, prilikom dočeka boksera Petra Liješevića, podsticao pokušaj linčovanja novinara Javnog servisa Nebojše Šofranca. Vaše sramno ćutanje o pomenutom skandalu potvrđuje da se pokroviteljski odnosite prema svom saradniku, koji je, orkestrirajući agresiju okupljene rulje, doveo u pitanje bezbijednost novinara RTCG – navedeno je u pismu grupe novinara i intelektualaca.

Poručuju da je Bratić, čak i da Vuković nije njen saradnik, dužna  da osudi napad na, kako su istaklu, najboljeg sportskog novinara u regionu, koji je te noći radio svoj posao.

– Ukoliko se ne oglasite i Vukoviću ne otkažete saradnju, potvrdićete da ste zaštitnica polusvijeta, besprizornih izgrednika i huligana, a da je Vaša politika i Ministarstvo na čijem ste čelu njihova sigurna kuća – poručeno je u pismu.

Potpisnici pisma su grupa novinara i intelektualaca koji, podsjećamo, traže da Bratić raskine ugovor sa Vladimirom Vukovićem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije