Connect with us

Društvo

PISMO NEKIM NVO: Crna Gora vam neće zaboraviti ćutanje!

Published

on

Vi uhljebi bjelosvjetskih interesnih grupa. Poroto crnogorska. Odstupnice i uzdanice fašizma i kleronacionalizma. Vi sektore NEVladin.

Ćutite i svezanih očiju očekujete što? Novi grant, projekat, donaciju i postiđenu inostranu delegaciju? Koga i što čekate? Nastavite! Nastavite kao što ste radili do 30.08! Što ste stali? Valjda se imate zašto uhvatit. Uhvatite se za leševe nesretnika i pokojnika koje iznose iz bolnica svaki dan. Uvatite se za svoj obraz ako ga je ostalo što od klizanja i tiskanja.

Evo ste zaštitili životinje i borove šume po Podgorici, zaštićene su i zelene oaze i biciklističke staze. A što bi sa čovjekom i njegovim pravima? Postade li čovjek potrošna roba i sitno za potkusuravanje političkih partija. Smješkate li se to i brojite leševe, uz kokice i kavijar? Imali ste što pričat za odlaganje izbora u Tivat. Kad je bilo 13 oboljelih. Toliko sad umrlih ima u Crnoj Gori NA DAN. Ćutite i na hapšenja, podmićivanja, korupciju, nepotizam i državnu destrukciju. Ćutite i na maltretiranje samohranih Crnogorki u Nikšiću. Bruko jedna crnogorska!!!

Zaboravit vam neće crnogorski građani ovo ćutanje. Neće zaboravit ni vaš trud i jeku ovih decenija, ali ovo sad, ovo je dno dna. Dno, kaljuža broda u kojem krstarite zajedno sa svojim donatorima. Da li je moguće da vam je projekat i završni račun bitniji od države, obraza i ljudske etike? Izgleda da je apanaža jedina vaša nova „gaža“.

Govore li vam što brojke umrlih? Govori li što čin odbijanja donacija vakcina? Govori li vam što nova mjera za širenje virusa–zabrana slušanja muzike? Vrijeđa li vam to razum i vaše principe življenja? Ili sve počinjete da računate u dolare i projekte?

Nikad vam neće crnogorsko društvo zaboravit ovo ćutanje. Jer ovo nije politika? Ovo je princip i ljudska etika. A kad nijesi čovjek novac postane perje, i zato ste visoko polećeli. Vi nijeste NVO organizacije, vi ste €$£ organizacije.

(Goro moja)

2 Comments

2 Komentara

  1. Terazijepozzzz

    14.02.2021. at 18:11

    Tekst je prava prozivka licmernih i poltronskih NVO.Fali poimenicna prozivka -Uljarevicke ,Tee Gorjanac,one buckaste Kovacevic,a oni iz Mansa (sto ponekzad nesto kazu,ali to govore kao da su prestaseni slicno onom Raonicu…)Za sada Vujovic se oglasava bastašno i dostojanstveno…ostali povrdjuju da su ližisahani…Sramota…

  2. Данило

    15.02.2021. at 07:14

    Ово је спржена земља и ничега више овдје нема. Надајмо се да ће из пепела нићи нова земља – земља коју неће водити лупежи , подводачи, лихвари…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije