Povežite se sa nama

Društvo

PISONERO: Ohrabrujemo Vladinu posvećenost reformama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) zasnovan je na ispunjavanju reformi, naročito u oblasti vladavine prave, kazala je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez

“Crna Gora je otvorila sva pregovaračka poglavlja. Prioritet za dalji opšti napredak ostaje ispunjavanje privremenih mjerila u oblasti vladavine prava”, kazala je Pisonero za Televiziju Nikšić.

Pisonero je kazala da je na nedavno održanoj Međuvladinoj konferenciji EU istakla posvećenost Vlade Crne Gore reformskim procesima.

“Na drugoj političkoj Međuvladinoj konferenciji sa Crnom Gorom, ohrabrili smo kontinuiranu posvećenost vlade reformama u procesu pridruživanja EU, kako bi se riješila otvorena pitanja i kako bi se dostigla sljedeća prekretnica u procesu integracije Crne Gore u EU”, istakla je ona.

Pisonero je naglasila da EU pozdravlja napredak i posvećenost Crne Gore u brojnim oblastima.

“Vidimo da se nastavlja pozitivan trend u borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja droge, na primjer”, kazala je ona.

Stav Evropske unije je da sve crnogorske institucije i politički subjekti trebaju da pokažu maksimalnu posvećenost i odgovornost u procesima koji prate pridruživanje Crne Gore Uniji.

“Da bi se nastavile integracione reforme, u duhu odgovornosti i u interesu građana, sve crnogorske institucije i političke stranke moraju da rade zajedno i konstruktivno, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, uključujući deblokadu ključnih, nerješenih imenovanja u prvosuđu i bez vraćanja na prethodna dostignuća u ovoj oblasti”, zaključila je portparolka Evropske unije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije