Povežite se sa nama

Društvo

PLJEVLJA: Rudnik uglja tone u gubitke, ali Crkvi Srbije besplatno postavlja klozete, gradi parking, put…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja Milan Lekić je objavio kako ova firma za Crkvu Srbije (SPC), na području Manastira Svete Trojice, obavlja besplatne radove ,,za proširenje manastirske porte i regulisanje potoka Biserka u dužini od oko 70 metara”

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja Milan Lekić je objavio kako ova firma za Crkvu Srbije (SPC), na području Manastira Svete Trojice, obavlja besplatne radove „za proširenje manastirske porte i regulisanje potoka Biserka u dužini od oko 70 metara”.

Rudnik uglja AD Pljevlja je državno vlasništvo. Lekić je „partijski kadar”, funkcioner DF – Nove srpske demokratije.

Aktuelni premijer, Zdravko Krivokapić, svoju prošlogodišnju kampanju je započeo upravo u Manastiru Svete Trojice. Potom je ljetos opet bio u istome manastiru, etc.

Crkva Srbije taj i sav ostali „litijaški” marketing umije „da naplati”, a račun plaćaju svi građani Crne Gore. Veliki radovi, koje sada izvodi državni Rudnik uglja AD Pljevla, započeti su još 19. novembra, o čemu je javnost pisala nakon incidenta s prevrtanjem jedne mašine (vidi linkove dolje).

Rudnik uglja AD je tek juče javno priznao da obavlja radove za Crkvu Srbije.

Mehanizacija i ljudstvo državne kompanije su angažovani da teren detaljno očiste, tamponiraju i uvaljaju valjkom, zatim da se postavi temeljna ploča, na nju montiraju armirano-betonske cijevi prečnika 2 m, pa oko cijevi armatura i sloj betona za stabilizaciju i prihvatanje opterećenja od nasutoga materijala…

Rudnik uglja AD je juče objavio da će „zatečeni poljski klozeti, koji su u izuzetno lošem stanju, biti uklonjeni i uradiće se novi”.

Lokalni mediji u Pljevljima su ranije objavili da se za Crkvu Srbije tu radi i na kolektoru, „da ne bi fekalije iz manastirskih klozeta kroz potok Biserka završavale u Breznici”.

„Krajnji cilj je formiranje platoa – površine oko 4.900 m2, kao i pristupnoga puta u sklopu platoa koji će omogućiti prilaz za autobuse”, saopšteno je iz Rudnika uglja AD.

Izvršni direktor Lekić i Atanasije Rakita, episkop iz Srbije (Prijepolje-Mileševa), obišli su 27. novembra radove na terenu. „Posebna mi je čast i zadovoljstvo što su vladika Atanasije, ali i cijelokupna uprava manastira, na čelu s protosinđelom Zosimom, izuzetno zadovoljni odrađenim poslom i sanacijom konkretnih problema“, poručio je Lekić i govorio o „promociji vjerskoga turizma”.

Rudnik uglja AD, međutim, nije objavo: koliko će državu koštati ovi radovi?

Na drugoj strani, obavljeni su podaci da Rudnik uglja AD tone u finansijske probleme. U poređenju trećega kvartala 2020. i 2021. godine, poslovni prihodi kompanije su smanjeni s 31 na 28 miliona; gotovina smanjena s 6 na 2,1 miliona; neto profit prepolovljen: s 7,5 na 3,6 miliona.

Kako je navedeno u saopštenju DPS Pljevlja, ukupan broj zaposlenih u Rudniku uglja AD za isti period je uvećan s 852 na 1.060; ukupan trošak zarada uvećan za 800.000 eura; trošak naknada UO uvećan za 50 odsto; rast obaveza preko 8 miliona eura; a trošak „donacija i sponzorstava” – više nego udvostručen…

Ovi podaci do sada nijesu demantovani.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije