Connect with us

Društvo

PODGORICA: i2space obuke – Programiranje i kustomizacija web stranica, Digitalni marketing i Fotografija

Published

on

Ilustracija: bankar.me

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) sredinom decembra u Podgorici organizuje tri obuke na teme: Programiranje i kustomizacija web stranica, Digitalni marketing i Fotografija. Svaka obuka će trajati po 2 dana.

i2space obuke se realizuju u okviru projekta “Samozapošljavanje i društveno preduzetništvo za mlade”, a namijenjene su prije svega mlađoj populaciji, studentima i preduzetnicima koji u svom dosadašnjem obrazovanju nisu imali priliku da se susretnu sa ovim oblastima.

Obuka Programiranja i kustomizacija web stranica podrazumijeva da će učesnici naučiti osnove kreiranja, modifikovanja i dizajniranja web stranica. Takođe, naučiće osnovne principe HTML-a (Hipertekt Markup Language) i CSS-a (Cascading Stile Sheets) putem kojih će steći znanje i razumijevanje osnova web kodiranja, biće u mogućnosti da prilagode web sajt templates iz nekoliko CMS-a kao što su WordPress, Joomla itd.

Cilj obuke Digitalnog marketinga je da učesnicima pribiži sam pojam digitalnog marketinga i razumijevanje tehnologije digitalnih medija. Kroz predavanja, učesnici će učiti o metodama, tehnikama i alatima za poboljšavanje i razvoj brenda. Obuka će pružiti osnovni uvid u strategije digitalnih medija, storytelling, brendiranje kao i uvid u osnovne alate i tehnike i njihovom primjenjivanju.

U okviru obuke iz Fotografije učesnicima se nudi mogućnost da istraže oblast fotografije i razviju vještine koje doprinose informisanoj kritičkoj praksi. Obuka će pružiti uvid u osnove fotografije, kontrole, kompoziciju, post-produkcijsko uređivanje osnovnih alata i tehnike kao i njihove primjene. Takođe, učesnici će naučiti kako da koriste najprikladniji softver za katalogizaciju, uređivanje, toniranje i distribuciju svojih fotografija.

Predavanja će biti na engleskom jeziku, a datumi održavanja obuka će biti naknadno saopšteni.

Rok za prijavu je 14. Decembar 2020. godine, a dobrodošli su i svi oni koji žele da svoje postojeće znanje iz ovih oblasti usavrše i unaprijede.

Online prijavni formular se nalazi na sledećem linku: https://cutt.ly/lhEi0bQ

Za više informacija o obukama i mogućnostima učešća možete se obratiti mejlom na [email protected] ili putem telefona na 020/207-130.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije