Povežite se sa nama

Društvo

PODGORICA: Stari aerodrom dobija novi izgled

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Radovi na izgradnji dvije naznačajnije saobraćajnice na Starom aerodromu – bulevarima Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinom odvijaju se planiranom dinamikom. Izgradnjom ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom će dobiti potpuno novi izgled, a pored mnogo bolje i bezbjednije saobraćajne povezanosti biće riješen i višedecenijski problem ovog dijela grada koji se odnosi na tretman atmosferskih voda.

Kada je u pitanju izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića, rekonstrukcija ove veoma važne saobraćajnice za Podgoricu, počela je u oktobru prošle godine, sa rokom završetka od 30 mjeseci. Ugovorena vijednost radova je 4.591.205 eura, a procijenjena vrijednost do sada izvedenih radova je 900.000 eura. Najveći dio do sada završenog posla se odnosi na hidrotehničke i elektro instalacije, kao i na radove na iskopu i nasipu. Dužina bulevara je 1.816 metara, širina kolovoznih traka je 10 metara, a za oba smjera predviđene su po tri saobraćajne trake koje će razdvajati razdjelno ostrvo širine 4,5 metra. Uz ivice kolovoza nalaziće se zeleni pojas promjenljive širine, uz koji su projektovane jednosmjerne biciklističke staze i trotoari. Na raskrsnicama sa Cvijetnom ulicom i budućim Zmaj Jovinim bulevarom biće urađena svjetlosna signalizacija.

Rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice u saobraćajnicu bulevarskog tipa takođe je od kapitalnog značaja za Stari aerodrom, ali i za Podgoricu u cjelini. Vrijednost radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice, koji su započeli u januaru ove godine iznosi 1.629.000 eura, a rok za izgradnju je 18 mjeseci. Glavnim projektom je obuhvaćen potez od projektovane kružne raskrsnice sa Bulevarom Josipa Broza do raskrsnice sa Bulevarom Veljka Vlahovića dužine 640 metara. Širina kolovoznih traka je 7 metara (za oba smjera kretanja predviđene su po dvije saobraćajne trake širine 3,5 metara), razdjelno ostrvo je širine dva metra, a uz uz ivice kolovoza projektovani su trotoari, a na raskrsnica sa Bulevarom Veljka Vlahovića biće semaforizovana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije