Connect with us

Društvo

PODGORIČKI DOM ZDRAVLJA: Trećina ljekara na bolovanju

Published

on

Iz Doma zdravlja Podgorica je Pobjedi saopšteno da im je trećina ljekara na bolovanju. Ljekari i medicinsko osoblje su takođe raspoređeni i na vakcinalne punktove, kovid ambulante i terenski rad.

U prijepodnevnim satima juče ispred domova zdravlja u Podgorici, formirani su veliki redovi, a građani su se Pobjedi požalili da su red čekali satima.

U gužvama, koje su se formirale ispred zdravstvenih ustanova, pacijetni su čekali na pregled, uput, doznake.

Iz Doma zdravlja Podgorica je Pobjedi saopšteno da im je trećina ljekara na bolovanju.

Oni su zamolili građane za razumijevanje „za ovakav raspored i za naše zaposlene koji daju nevjerovatnu energiju kako bi obezbijedili zdravstvenu zaštitu svima“.

Pacijenti su se Pobjedi požalili da im se dešava da dolaze i po nekoliko dana uzastopno i da odu nezavršenog posla.

“Kod izabranog ljekara sam pošla u srijedu ujutro, jer se nijesam osjećala dobro. Nakon nekoliko sati čekanja mi je pregled zakazan za ponedjeljak. Iako mi je bilo loše, sestra koja stoji na ulazu mi je kazala da moram da sačekam red. Čekala sam koliko sam mogla. Red ispred Doma zdravlja u Bloku pet je bio ogroman i čekao se u dvije kolone. Probala sam ponovo da uđem jer mi nije bilo dobro, a sestra mi je kazala da mogu ući samo ukoliko hoću da zakažem”, požalila se jedna pacijentkinja redakciji Pobjede.

Ona je objasnila da je njena izabrana doktorica odsutna i da je dosta pacijenata usmjereno na drugog ljekara.

“Ništa bolje nisam prošla ni sa terapijom prošle sedmice, priča ona. Zakazala sam je preko sms poruke i nakon nekoliko dana sam pošla u apoteku. Tamo su me vratili i kazali da već pet dana vraćaju pacijente i ne izdaju ljekove naručene SMS porukom, jer taj sistem ne funkcioniše”, kazala je ona Pobjedi.

Drugi čitalac se požalio da već nekoliko dana čeka red kako bi dobio uput.

“Nadam se da ću danas završiti posao”, kazao je on.

Iz Doma zdravlja Podgorica je Pobjedi rečeno da funkcionišu na tri nivoa – kovid centri, vakcinalni punktovi i redovan rad sa pacijentima.

“Ako uz ovo uzmete u obzir i da je trećina ljekara na bolovanju, dio ljekara u kovid centrima, lako je zaključiti da smo bili primorani zbog racionalnosti i efikasnosti da neke manje objekte privremeno zatvorimo i pacijente usmjerimo u druge objekte”, kazali su iz te institucije.

Podsjetimo, u Podgorici je od 1. maja centralizovan kovid centar na Starom aerodromu i kovid centar za djecu u Tološima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije