Connect with us

Crna Hronika

POKUŠAJ UBISTVA: Za jednim od Mićunovićevih pratilaca bila raspisana Interpolova potjernica

Published

on

Foto: Interpol

Interpol Sarajevo je 2014. godine po nalogu Osnovnog suda u Trebinju raspisao međunarodnu potjernicu za Savom J. Vujovićem (57), koji se potraživao zbog pokušaja ubistva počinjenog 1989. godine u Hercegovini zbog čega mu je bila zaprijećena zatvorska kazna do 15 godina.

Vujović je na Badnji dan uhapšen sa Branislavom Branom Mićunovićem i Srđanom Mićunovićem nakon što je policija tokom kontrole u Budvi u njihovom “audiju” pronašla oružje, a nakon dvodnevnog zadržavanja poslije dva dana pušteni su da se brane sa slobode…

Prema dokumentu iz BiH, do kojeg su došle “Vijesti”, sudija iz Hercegovine Ljiljana Simović je krajem aprila 2014. godine donijela naredbu da se za njim raspiše međunarodna potjernica kako bi se uhapsio i odredio pritvor KPZ Trebinje.

“Optuženi se nalazi u bjekstvu, navodno u Crnoj Gori”, navela je tada sudija Simović…

“Vijestima” je u Upravi policije rečeno da je prije šest godina u sistemu Interpola bilo međunarodne potjernice za Vujovićem, ali da on tada nije uhapšen jer je crnogorski državljanin, a kako tada nije bilo bilateralnog ugovora sa BiH o izručenju sopstvenih građana blizak saradnik Mićunovića nije privođen čak ni na informativni razgovor.

U otvorenim međunaordnim bazama Interpola trenutno nema potjernice za Vujovićem, a postoji mogućnost da je BiH zabranila vidljivost kolegama u Crnoj Gori ali i to da potjernice više nema jer je došlo do apsolutne zastare slučaja sa kraja osamdesetih godina.

Osnovno državno tužilaštvo odgovorilo je “Vijestima” da je u tom tužilaštvu formiran predmet protiv Branislava Mićunovića, Srđana Mićunovića i Save Vujovića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

“Osumnjičenima je, nakon saslušanja, određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata. U toku trajanja zadržavanja dežurni tužilac je prikupio podatke i dokaze potrebne za dalje odlučivanje, pa je analizom istih ocjenio da nema osnova za dalje zadržavanje osumnjičenih, te da se u daljem toku postupka brane sa slobode”, piše u odgovoru ODT Kotor.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije