Povežite se sa nama

Društvo

POLICIJA NE DOZVOLJAVA NOVINARIMA PRISTUP UŽEM KRUGU POSLOVNICE – Kraj drame u Baru: Begzić se predao

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić je odlučio da odustane od prijetnje aktiviranja eksploziva

Edin Begzić, koji od jutros ispred poslovnice u ulici Maršala Tita u Baru prijeti da će aktivirati eksploziv je utoku, odlučio je da se preda, rečeno je Vijestima nezvanično.

Policija ne dozvoljava novinarima pristup užem krugu poslovnice NLB Banke.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić se mirno predao policiji.

“Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje”, kratko je izjavio Abazović za “Vijesti”.

Dio ulice Maršala Tita u Baru od jutros je evakuisan.

On je prethodno poslovnicu banke oblijepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”. Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je “Vijestima” da im je jutros prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Policija je satima pregovarala sa Begzićem, sa kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović, saznaju “Vijesti”.

Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, biti odgovorni za “haos koji nastane”.

U blizini filijale banke nalaze se radnici Primorke i porodica Begzića
U blizini filijale banke nalaze se radnici Primorke i porodica Begzićafoto: Jelena Jovanović

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Novinarka TV Vijesti sa lica mjesta kazala je da će sa Begzićem razgovarati i bivši radnici “Primorke”, kao i da su dolazili članovi njegove najuže porodice.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić kazao je za TV Vijesti da je Begzić jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

“Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke od strane banke”, rekao je Đurišić. Kazao je da je lice mjesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Dodao je da je pregovarački tim policije uključen od samog starta u pregovore.

“S obzirom da lice nije nasilno, nema talaca i ne prijeti nikom osim sebi, nadamo se da će pregovori dati rezultata”, rekao je Đurišić.

Kazao je da su radili provjere i da se ne radi o licu sklonom kriminalnim aktivnostima.

Begzić je prethodno dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

Maršala Tita, poslovnica
Maršala Tita, poslovnica
On na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.”Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Banka Maršala Tita
foto: Privatna arhiva

Muškarac na snimku je kazao da je sin radnika Primorke. “Ja sam spreman da dam život za njih”, rekao je.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije