Povežite se sa nama

Društvo

POLICIJA POTVRDILA: Uhapšeno sedam Nikšićana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić tokom prethodnih dana u kontinuitetu preduzimaju niz preventivnih mjera i radnji shodno odluci Vlade Crne Gore, a u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti izazvane pandemijom Covid 19, gdje se preduzimaju brojne aktivnosti u saradnji sa inspekcijskim službama, Komunalnom policijom Nikšić i Operativnim timom formiranim od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mjere i radnje se odnose na kontrolu poštovanja naredbi donijetih od strane Ministarstva zdravlja, kojom prilikom se u kontinuitetu vrši preventivno upozoravanje građana na nošenje zaštitnih maski, kontrola državnih i privatnih institucija i objekata, kontrola trgovinskih objekata, benzinskih stanica i drugih objekata obuhvaćenih naredbama Ministarstva zdravlja, a iste će se sprovoditi i tokom narednih dana.

S tim u vezi Centar bezbjednosti Nikšić je u saradnji sa Operativnim timom Ministarstva unutrašnjih poslova, shodno saznanjima da je u Nikšiću tokom predizbornih dana identifikovano više ugostiteljskih i stambenih objekata u kojima boravi veći broj lica i samim tim dolazi do kršenja navedenih mjera, organizovali su i sproveli akciju kontrole takvih objekata.

U jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kočani policija je zatekla sedam lica koja su po nalogu osnovnog državnog tužioca u Nikšiću lišeni slobode i sprovedeni tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U još dva ugostiteljska objekta je takođe zatečeno više lica čime su prekršene navedene mjere koje se odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata, o čemu je upoznat postupajući tužilac u Nikšiću koji će se nakon prikupljenih dodatnih obavještenja naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

Kontrolom restorana i bara jednog hotela u ovom gradu, nijesu zatečena lica u objektu, a imajući u vidu video zapis koji je prethodnog dana objavljen u medijima o prisustvu većeg broja lica u tom objektu policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sprovode mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne krivične ili prekršajne odgovornosti lica sa video snimka i vlasnika objekta.

Predmetni objekat će u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama biti predmet dalje kontrole u smislu poštovanja navedenih mjera.

U naselju Kličevo izvršena je kontrola jednog stambenog objekta gdje je u podrumskim prostorijama zatečeno sedam lica, koja su prekršila mjeru zabrane okupljanja lica koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva o čemu je upoznato tužilaštvo u Nikšiću, a po čijem nalogu se prikupljaju dodatna obavještenja u cilju prikupljanja potrebnih podataka za podnošenje krivične prijave.

Imajući u vidu predizbornu kampanju u Nikšiću kao i objave na portalima i društvenim mrežama u odnosu na privatne posjete nosilaca lista političkih partija koje učestvuju na lokalnim izborima u Nikšiću policijski službenici su shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti a koje se odnose na kršenje mjera Ministarstva zdravlja i o tome upoznali Osnovno državno tužilaštvu u Nikšiću.

Ovim putem Centar bezbjednosti Nikšić i Operativni tim Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na sve građane, vlasnike ugosteljskih objekata i društveno političke subjekte u Nikšiću da se pridržavaju mjera i naredbi Ministarstva zdravlja s obzirom na to da je na terenu uočeno kršenje pomenutih mjera, te da će policijski službenici u skladu sa navedenim postupati zakonito i profesionalno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore.

U cilju sveobuhvatne zaštite svih građana neophodno je da damo svi zajednički doprinos kako bi smo uticali na smanjenje stope novoinficiranih na teritoriji Opštine Nikšić.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije