Connect with us

Društvo

POLICIJA POTVRDILA: Uhapšeno sedam Nikšićana

Published

on

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić tokom prethodnih dana u kontinuitetu preduzimaju niz preventivnih mjera i radnji shodno odluci Vlade Crne Gore, a u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti izazvane pandemijom Covid 19, gdje se preduzimaju brojne aktivnosti u saradnji sa inspekcijskim službama, Komunalnom policijom Nikšić i Operativnim timom formiranim od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mjere i radnje se odnose na kontrolu poštovanja naredbi donijetih od strane Ministarstva zdravlja, kojom prilikom se u kontinuitetu vrši preventivno upozoravanje građana na nošenje zaštitnih maski, kontrola državnih i privatnih institucija i objekata, kontrola trgovinskih objekata, benzinskih stanica i drugih objekata obuhvaćenih naredbama Ministarstva zdravlja, a iste će se sprovoditi i tokom narednih dana.

S tim u vezi Centar bezbjednosti Nikšić je u saradnji sa Operativnim timom Ministarstva unutrašnjih poslova, shodno saznanjima da je u Nikšiću tokom predizbornih dana identifikovano više ugostiteljskih i stambenih objekata u kojima boravi veći broj lica i samim tim dolazi do kršenja navedenih mjera, organizovali su i sproveli akciju kontrole takvih objekata.

U jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kočani policija je zatekla sedam lica koja su po nalogu osnovnog državnog tužioca u Nikšiću lišeni slobode i sprovedeni tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U još dva ugostiteljska objekta je takođe zatečeno više lica čime su prekršene navedene mjere koje se odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata, o čemu je upoznat postupajući tužilac u Nikšiću koji će se nakon prikupljenih dodatnih obavještenja naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

Kontrolom restorana i bara jednog hotela u ovom gradu, nijesu zatečena lica u objektu, a imajući u vidu video zapis koji je prethodnog dana objavljen u medijima o prisustvu većeg broja lica u tom objektu policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sprovode mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne krivične ili prekršajne odgovornosti lica sa video snimka i vlasnika objekta.

Predmetni objekat će u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama biti predmet dalje kontrole u smislu poštovanja navedenih mjera.

U naselju Kličevo izvršena je kontrola jednog stambenog objekta gdje je u podrumskim prostorijama zatečeno sedam lica, koja su prekršila mjeru zabrane okupljanja lica koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva o čemu je upoznato tužilaštvo u Nikšiću, a po čijem nalogu se prikupljaju dodatna obavještenja u cilju prikupljanja potrebnih podataka za podnošenje krivične prijave.

Imajući u vidu predizbornu kampanju u Nikšiću kao i objave na portalima i društvenim mrežama u odnosu na privatne posjete nosilaca lista političkih partija koje učestvuju na lokalnim izborima u Nikšiću policijski službenici su shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti a koje se odnose na kršenje mjera Ministarstva zdravlja i o tome upoznali Osnovno državno tužilaštvu u Nikšiću.

Ovim putem Centar bezbjednosti Nikšić i Operativni tim Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na sve građane, vlasnike ugosteljskih objekata i društveno političke subjekte u Nikšiću da se pridržavaju mjera i naredbi Ministarstva zdravlja s obzirom na to da je na terenu uočeno kršenje pomenutih mjera, te da će policijski službenici u skladu sa navedenim postupati zakonito i profesionalno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore.

U cilju sveobuhvatne zaštite svih građana neophodno je da damo svi zajednički doprinos kako bi smo uticali na smanjenje stope novoinficiranih na teritoriji Opštine Nikšić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije