Connect with us

Društvo

POLICIJA PRIZNAJE DA JE NEMOĆNA: Nije utvrđeno ko je vozio, Kandić kazao da nije

Published

on

Uprava policije saopštila je da nije mogla da uhapsi vozača Vladinog vozila koje je učestvovalo u sabraćajnoj nezgodi 2. maja, jer nije utvrđeno ko je bio za volanom.

Pod još zvanično nerazjašnjenim okolnostima, u večeri pravoslavnog Vaskrsa, u nedjelju 2. maja oko 20 sati u Podgorici je došlo do saobraćajnog udesa u kojem je učestvovalo Vladino vozilo a u kome je bio sekretar Vlade Nikola Kandić.

“Službenici Uprave policije su radnje iz svoje nadleženosti preduzeli profesionalno u skladu sa zakonom i po instrukcijama tužioca koji je rukovodio uviđajem. Vozač nije mogao biti lišen slobode po osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jer nije utvrđeno koje upravljao vozilom u trenutku saobraćajne nezgode”, saopštenoje iz UP.

Napominju da je izviđajani postupak u toku i nephodno je poštovati preuzmpciju nevinosti svih učesnika u tom događaju.

Saopšteno je da je jednim vozilom upravljao D.P. dok se još uvjek utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade Crne Gore koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.

Iz Uprave policije su naglasili da niko nije vrijeđao pripadnike policije prilikom preduzimanja službenih radnji.

Takođe je saopšteno da tablice na automobilima nijesu mijenjane.

“Na licu mjesta policija je zatekla oba vozila sa vidno istaknutim registarskim oznakama a po izjavama učesnika saobraćajne nezgode, kao i izjavama četiri svjedoka, na licu mjesta nisu mijenjanje registarske oznake na navedenim vozilma. Uvidom u saobraćajne dozvole pripadnici policije su utvrdili da su oba vozila uredno registrovana na području Podgorice”, navode iz UP.

A.Ć. kazao da je on vozio

Saopšteno je da je A.Ć. policiji kazao da je on upravljao vozilom, a da je Nikola Kandić, nakon 10 minuta od započetog izviđaja, došao na lice mjesta saobraćajne nezgode kada je i izjavio da on nije upravljao vozilom.

“Službenici saobraćajne policije su alkotestirali sva lica zatečena na licu mjesta a ne kako se navodi u službenim prostorijama policije. Ustanovljeno je da A.Ć. ima 0.1 g/kg alkohola u organizmu, N.K. 1,2 g/kg alkohola u organizmu dok D.P. nije imao alkohola u organizmu”, saopšteno je iz policije.

Državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložila da se od sva tri lica izuzme krv na analizu i da se puste nakon uzetih izjava obzirom da nije utvrđeno ko je vozač.

“Pripadnici Uprave policije nisu mogli da pokrenu pitanje prekršajne odgovornosti i eventualno lišenje slobode po Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju na putevima obzirom da nije utvrđeno ko je vozač. Državni tužilac rukovodi izviđajem i policija sve mjere i radnje sprovodi po nalogu tog tužioca”, piše u policijskom saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije