Connect with us

Crna Hronika

POLICIJA: Službenik policije i dvije osobe udarali automobile sa trobojkama, spriječen veći incident

Published

on

FOTO: Radio Jadran

Policija u Herveg Novom je danas u Igalu spriječila da dođe do većeg incidenta kada je jedan pripadnik policije i još dvije osobe udarale u vozilo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama.

Identifikovane su i privedene tri osobe koje su narušavale javni red i mir, saopšteno je iz Uprave policije.

“Danas oko 15.30 sati u Igalu je na petlji ispred jednog ugostiteljskog objeta došlo do narušavanja javnog reda i mira na način što su službenik Uprave policije M. P. i osoba V. S. izašli ispred ugostiteljskog objekta i udarali u vozila koja su se organizovano kretala kroz Igalo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama. Oni su pokušali od jedne osobe da oduzmu zastavu i tom prilikom je na vozilu slomljen prozor, a vozilo je ostvarilo kontakt sa drugim vozilom” navode iz Uprave policije.

U postupku je, dodaju, utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovao i I. R.

“Kolona se zaustavila i nakon verbalnog konflikta ove osobe su se vratile u ugostiteljski objekat. Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su spriječili veći incident, a osobe iz kolone vozila su se vratile u svoja vozila i nastavila kretanje. Mjesto događaja obezbijedili su pripadnici policije”, navodi se  u saopštenju.

O događaju je, kako su rekli, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krvičnog djela koja se goni po službenoj dužnosti, već da je riječ o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

“Protiv M.P, V. S. i I. R. biće podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, kazali su iz Uprave policije.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije