Povežite se sa nama

Društvo

POPOVIĆ PITA LEPOSAVIĆA: Kada ćete potpisati ugovor sa CPC?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, koji je danas udaljen sa sjednice, uputio je poslaničko pitanje ministru za ljudska prava Vladimiru Leposaviću.

“Šta će Vlada preduzeti, sa aspekta poštovanja ljudskih prava i sloboda, da se konačno omogući vjernicima Crnogorske pravoslavne crkve, kojih ima više desetina hiljada, slobodno vršenje vjerskih obreda i vjerskih poslova, garantovanih Ustavom Crne Gore?”

On je od Leposavića trazio i odgovor kada će se potpisati Ugovor o uređenju međusobnih odnosa sa CPC, dodajući da je ona” uz SPC tradicionalna crkvena vjerska zajednica sa nespornim autoritetom kod religioznih pravoslavnih Crnogoraca, iako naš Ustav poznaje samo pojam vjerske zajednice?”

Uz svu štetu koju su za sada,nesumnjivo nelegalne i neligitimne Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti a u fazi preispitavanja su kod Ustavnog suda, donijele našoj državi zvuči li etično da Vi kao ministar koji je na tu funkciju došao kao pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko primorske SPC i u konfliktu interesa ste, bi u tom Sporazumu o uređenju međusobnih odnosa kao druga strana trebalo da zastupate interese države Crne Gore a ne SPC?, zapitao se predsjednik Liberalne partije.

Popović u obrazloženju navodi da nedefinisani status CPC i religioznih Crnogoraca stalno produbljuju podjele u našem društvu iako se Ustavom svakom jemči pravo da slobodno ispoljava vjeru ili uvjerenje molitvom, propovijedima,običajima ili obredom. Jasno je da se u 21. vijeku i vjerujućim Crnogorcima mora obezbijediti sloboda misli,savjesti i vjeroispovjesti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije