Povežite se sa nama

Društvo

PORUKA PREMIJERA: Izborićemo se za Crnu Goru bez nasilja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za Crnu Goru bez nasilja, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

On je saopštio da najsvježiji primjeri nasilja nad ženama u Crnoj Gori, okončani najtežim posljedicama po žrtve, porodice i državu, ukazuju da je lanac odgovornosti dugačak i neprekinut.

“Od karike koja se odnosi na preventivno djelovanje, do one koja se odnosi na sudsku i izvršnu vlast – očigledno je da su sveukupni mehanizmi eliminacije i zaštite od nasilja zakazali”, saopštio je premijer.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kako je rekao, prilika je da se preispitamo i odlučnije i otvorenije iskažemo odnos prema verbalnom, psihičkom ili fizičkom nasilju i posljedicama koje, nekada nepopravljivo, ostavljaju za sobom.

“Dosljedno poštovanje principa rodne ravnopravnosti, emancipacija žena i njihova inkluzija na svim nivoima i u svim društvenim segmentima, zahtijeva dodatni napor koji su dužni da ulože zakonodavna, pravosudne, izvršne, upravljačke, socijalne i obrazovne institucije. Trenutak je da na svaki, i verbalni zametak nasilja i diskriminacije, nad bilo kojom ženom, reagujemo civilizovano i vrlo odlučno, savjesno koristeći do kraja, sve mehanizme pravne države”, navodi Krivokapić.

Dokazujući da nijesmo društvo nedodirljivih i nekažnjivih, kako je rekao, “boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za Crnu Goru bez nasilja”.

“Dodatno prosvjetno angažovanje, brižnija socijalna zaštita, pravni lijekovi i njihova pravovremena i dosljedna primjena, siguran sam, ozdraviće sasvim naše društvo, pa i ženama i djeci, i svim građanima, bez obzira na pol, uzrast, vjeru, naciju ili ideološko usmjerenje, u potpunosti pružiti sigurnost, ugled i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju premijera Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije