Connect with us

Društvo

POSLANICE OPOZICIJE: Latinka Perović i Vesna Bratić su neuporedive kategorije

Published

on

Bratić (FOTO: CDM)

“Latinka Perović i Vesna Bratić su neuporedive kategorije, pa se izvinjavamo crnogorskoj javnosti što ih združujemo poređenjima. Dođu takva vremena kad se dostojne Srpkinje kakva je Latinka Perović moraju braniti od ženskih četnika, kakva je naša ministarka Bratić, kojoj za Novu godinu želimo zdravlje i ostvarenje svoje najveće želje da već jednom dosegne mudrost svoje mnogo puta citirane babe”, ocijenile su poslanice opozicije u crnogorskom parlamentu, komentarišući raspravu na Fejsbuku o uglednoj srpskoj istoričarki u kojoj je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta napisala: “Ka’će ova baba da ode više Bogu na istinu, Bože mi prosti…”

Na ovaj komentar ministarke Bratić reagovale su Aleksandra Vuković, Vesna Pavićević, Daliborka Pejović, Suzana Pribilović, Dragica Sekulić, Jovanka Laličić i Marta Šćepanović iz Demokratske partije socijalista DPS-a, te Kenana Strujić-Harbić iz Bošnjačke stranke BS i Draginja Vuksanović-Stanković iz Socijaldemokratske partije SD.

“Vesna Bratić je prva ministarka u istoriji Vlade Crne Gore koja je uspostavila babologiju kao jedan od direktorata u ministarstvima koje podvodi svetosavskoj i četničkoj inicijativi. Taman kad smo pomislili da joj je baba primarni izvor saznanja, shvatili smo da postoje babe koje bi naša ministarka poslala Bogu na istinu, kako se eufemistički priziva nečija smrt.

Ikonopoklonka i hrišćanka Bratić priziva Strašni sud za jednu opasnu “babu”, a u stvari, velikanku XX vijeka, naučnicu kakvu bogoneugodna ministarka nikad nije imala u svojoj orbiti, jer “neželjena elita”, kakva je bila i ostala dr Latinka Perović, jeste najveća intelektualna i politička smetnja ženskim i muškim četnicima. Kad je liberalka Latinka Perović vidjela kakvo se društvo uspostavlja poslije Tita, rekla je, dabome, da je Titova jedina greška to što je umro. Jedina, jer se poslije njega na tlu Jugoslavije mogao razmahati nacionalizam i klerofašizam, a pojave koje negiraju crnogorski narod, nazivajući ga, kao baboglagoljiva Vesna Bratić, plodom genetičkog inženjeringa, mogu postati ministarke. Ni manje, ni više nego četiri resora.

U trenucima kada je u Crnoj Gori “osvježilo” za petokolonaše, dok se antifašistički i evropski orijentisani građani guše u kužnim isparenjima neznanja i zlonamjernosti novouspostavljene vlasti, dužne smo da pružimo otpor kojekakvovićima koji se na svojim Facebook jazbinama iživljavaju nad moralnim i intelektualnim gromadama kakva je Latinka Perović.

To je žena kojoj smo zahvalne za nesebičnu podršku slobodnoj, nezavisnoj, suverenoj, antifašističkoj i građanskoj Crnoj Gori u svim zlim vremenima, pa i u ovome, gorem od svih prethodnih.

Latinka Perović i Vesna Bratić su neuporedive kategorije, pa se izvinjavamo crnogorskoj javnosti što ih združujemo poređenjima. Dođu takva vremena kad se dostojne Srpkinje kakva je Latinka Perović moraju braniti od ženskih četnika, kakva je naša ministarka Bratić, kojoj za Novu godinu želimo zdravlje i ostvarenje svoje najveće želje da već jednom dosegne mudrost svoje mnogo puta citirane babe.

Sve slične pojave i ličnosti u našem društvu imaće u nama ozbiljne kritičarke. Dosta je bilo ucjenjivanja, potcjenjivanja, opanjkavanja i navikavanja crnogorskoga društva na to da je govor mržnje izraz slobode mišljenja”, stoji u saopštenju potpisanih poslanica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije