Povežite se sa nama

Društvo

Potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić i rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović potpisali su danas Memorandum o saradnji što će dati značajan doprinos daljem razvoju i usavršavanju u oblasti digitalnih tehnologija, edukacije i u svim inovativnim aktivnostima.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između MJUDDM i UCG.

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, kazala je da je izuzetno zahvalna što će na daljem putu digitalne transformacije države partner biti i Univerzitet Crne Gore, a potpisivanje Memoranduma, kako je rekla, otvara vrata za još bližu i snažniju saradnju.

Tamara SRZENTIĆ, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija

“To je posebno značajno sada kad imamo usvojenu Strategiju digitalne transformacije koja nam je osnova za sve dalje digitalne aktivnosti. Digitalni jaz, nedovoljno razvijene digitalne vještine i nedostatak IT kadra prisutni su i u javnom i privatnom sektoru. Vjerujem da su ovo oblasti koje zahtijevaju ubrzani razvoj, zato nam je jačanje digitalnih vještina i razvoj IT kadra od strateškog značaja”, poruka je Srzentić.

Smatra da će udruženim snagama kreirati kvalitetniji ambijent za razvoj novih zanimanja i vještina, sa akcentom na neke nove discipline i moderne tehnologije koje već sada postoje i koriste se u svijetu.

“Želja nam je da što više mladih ljudi ostane u Crnoj Gori, edukuju se, razvijaju i doprinose boljem kvalitetu života u našoj zemlji”, istakla je Srzentić.

Prorektorka za nauku i istraživanje na Univerzitetu Crne Gore, Irena Orović, kazala je da potpisani Sporazum o saradnji nije početak, već se mjesecima intenzivno radi na definisanju zajedničkog plana, odnosno platforme za saradnju u oblasti digitalne transformacije društva, edukacije u dijelu ICT tehnologija i u zajedničkom učestvovanju u inicijativama koje se tiču digitalizacije.

Irena Orović, prorektorka za nauku i istraživanje na Univerzitetu Crne Gore

„Sa predstavnicima Ministarstva definisali smo korake za buduću saradnju i ovaj Sporazum je samo formalno pravni akt kojim se definišu naši budući koraci i obaveze kao partnera. Nastojaćemo da sve te korake sprovedemo tako da definišemo konkretan model za edukaciju, odnosno specijalizaciju u oblasti digitalnih tehnologija i prekvalifikaciju određenog kadra kako bi poboljšali kompetencije u segmentu informaciono-komunikacionih tehnologija“, kazala je Orović.

Smatra da je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija fokalna tačka koja će obezbijediti bolje učešće Univerziteta u svim akcijama koje će voditi i druga ministarstva.

„Na taj način ćemo ostvariti i novu dimenziju za Univerzitet, a to je znatno bliža i intenzivnija saradnja sa društvenom zajednicom, privrednim sektorom, naročito u oblasti ICT tehnologija. Smatramo da Univerzitet ima puni potencijal da učestvuje u svim aktivnostima i inicijativama. Daćemo puni doprinos daljem razvoju i usavršavanju našeg društva u oblasti digitalnih tehnologija, edukacije i u svim inovativnim aktivnostima“, rekla je Orović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije