Connect with us

Društvo

POTVRDA: Ministarka zdravlja potvrđujući dr Mugoši legitimnost kao predsjednika Ljekarske komore, Krivokapića naziva predsjednikom Crne Gore

Published

on

Dopis ministarke zdravlja

Ministarka zdravlja dr Jelena Bojvić Borovinić potvrđuje u svom dopisu od 02.02 2021. adresiranom na Ljekarsku komoru i dr Aleksandra Mugošu da je on predsjednik te strukove organizacije ljekara.

“Razmatrajući spise predmeta i službenu evidenciju, nesporno je da ste u legalnom mandatu predsjednika Ljekarske komore počev od 4. januara 2018. godine u trajanju od četiri godine, do 4. januara 2024. godine. Takođe, uvidom u službenu evidenciju, utvrđeno je da je Odluka o raspisivanju izbora za članove Skupštine Ljekarske komore za mandatni period od 31. 01. 2021. do 31. 01 2025. godine donešena u skladu sa važećim propisima Ljekarske komore. Postupak je sproveden na zakonit način”, piše ministarka zdravlja u svom dopisu.

Poseban je kuriozitet oviog dopisa, što ministarka zdravlja premijera tituliše sa “predsjednik Crne Gore”!

Na dopisu dostavljenom Portalu Luča ne vidi se tačno na kakav zahtjev ili dopis iz Krivokapićevog kabineta se poziva.

Inače, juče je predsjednica Skupštine Ljekarske komore Milena Popović Samardžić podnijela prijavu protiv predsjednika te komore Aleksandra Mugoše, tvrdeći da je zloupotrijebio službeni položaj i da joj je prijetio. Mugoša je potom prijavio Popović Samardžić i još tri osobe zbog nezakonitog upadanja u prostorije Ljekarske komore i zbog fizičkog napada na njegovu koleginicu, kazali su CdM-u nezvanično iz policije.

Popović Samardžić je istakla da je Mugoša zloupotrijebio položaj ne dozvoljavajući joj pristup službenom pečatu radi ovjere određene dokumentacije, kao i da joj je prijetio 21. decembra 2020 godine.

Nakon toga je Mugoša, podnio prijavio Centru bezbjednosti Podgorica protiv Popović Samardžić, kao i protiv Jovana Samardžića, Snežane Ćorac i Žanke Cerović, tvrdeći da su nezakonito upali u prostorije Ljekarske komore i preturali po kancelarijskom namještaju, tražeći službeni pečat Ljekarske komore.

Naveo je i da je njegovu koleginicu Milenu Tomović fizički napala Snežana Ćorac, gurnuvši je u predjelu grudi.

U toku je postupanje policije i tužilaštva, kako bi se utvrdilo da li postoje elementi krivične i prekršajne odgovornosti.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije