Connect with us

Društvo

POVODOM SVJETSKOG DANA UPALNIH BOLESTI CRIJEVA: Zgrada Skupštine u ljubičastoj boji

Published

on

Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Crne Gore svake godine nizom aktivnosti obilježava 19. maj

Skupština Crne Gore večeras je osviljetljena ljubičastom bojom povodom obilježavanja 19. maja – Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva (World IBD day), s ciljem podrške za više od 10 miliona ljudi u svijetu koji vode borbu s Kronovom bolešću ili ulceroznim kolitisom.

Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Crne Gore (CUKUK), svake godine nizom aktivnosti obilježava taj datum u cilju skretanja pažnje na te bolesti, ali i podrške pacijentima koji od njih boluju.

Na sastanku sa potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, predstavnici tog udruženja uputili su inicijativu da ove godine zgrada Skupštine bude osvijetljena u znak podrške građanima Crne Gore koji pate od zapaljenskih bolesti crijeva, saopšteno je iz parlamenta.

Da bi se podigla svijest o ovim teškim, nezaraznim, hroničnim, neizlječivim bolestima, udruženja pacijenata iz cijelog svijeta, na današnji dan 2016. godine, pokrenula su inicijativu da u svojoj zemlji osvijetle neku kulturnu ili drugu znamenitost ljubičastom bojom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije