Povežite se sa nama

Društvo

PREDSJEDNIK SINDIKATA: Plate u KCCG nijesu adekvatne

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Plate ljekarima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) nikad nijesu adekvatne, i nijesmo zadovoljni, rekao je predsjednik Sindikalne organizacije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nebojša Radonjić.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su prošle godine, kad su imali povećanje plata od 12 odsto, bili djelimično zadovoljni.

“Sa januarom ove godine to povećanje je kompletirano na 15 odsto. Mi radimo u koroni, nju odnosimo kući, kod svojih familija. Mi svoj posao nosimo kući i taj posao utiče na naše familije”, rekao je Radonjić.

Sa Ministarstvom zdravlja razgovaraju, kako je rekao, te misli da će jako brzo imati dogovor oko povećanja plata na nivou cjelokupnog zdravstva.

Nije želio da govori o detaljima, jer se čeka na usvajanje budžeta: “Postoji dobra volja i želja za povećanjem plata, sindikat će biti na visini zadatka”.

“Što se tiče KCCG, mi smo krenuli u pregovore sa mendžmentom za kreiranje posebnog kolektivnog ugovora samo za KCCG”, rekao je Radonjić.

To znači da će plate u KCCG morati bili malo veće od ostatka zdravstva u Crnoj Gori: “Uslovi za rad su mnogo teži, odgovornost je mnogo veća, neuporedivo veća i mi smatramo da nas treba malo odvojiti od ostatka, iako sve druge poštujemo”.

Kad je riječ o koroni, omn kaže da je jako veliki broj medicinskih sestara, tehničara, pomoćnog osoblja i ljekara obolio od korone.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije