Connect with us

Društvo

PRIJATELJI ŽIVOTINJA PODGORICA: Još jedan monstruozni zločin nad životinjom

Published

on

Dodoši

Nevladina organizacija “Prijatelji životinja Podgorica” došla je u posjed video materijala na kome se vidi do sada nezabilježen slučaj monstruoznog zlostavljanja krave.

Iz te NVO navode da prema njihovim pouzdanim informacijama snimci su nastali u selu Dodoši na Skadarskom jezeru, a osoba koja zvjerski muči životinju je, kako navodi njihov izvor, mještanin tog sela S.M.”

“Na snimku se jasno vidi kako S.M. iz vatrenog oružja puca u zavezanu kravu, a nakon toga istu udara tupim dijelom sjekire po glavi. Tokom ovog monstruoznog čina, nesrećna životinja stoji na nogama i u svjesnom je stanju”, navodi se u saopštenju.

Tokom svog višegodišnjeg rada “Prijatelji životinja” navode da su se nagledali svakakvih slučajeva mučenja i ubijanja životinja, ali ovaj je, kako ističu, zasigurno jedan od najmonstruoznijih.

“Želimo da naglasimo da ovo nije jedini grijeh pomenutog S.M. Naime, kako tvrdi naš izvor, on u svom vlasništvu ima oko 50 krava, za koje nema smeštajne kapacitete, pa životinje puštene lutaju po selu. Na taj način pričinjavaju ogromnu štetu mještanima, uništavajući im usjeve, voće, a nerijetko završe i na terasama i u kućama mještana, o čemu svjedoče fotografije koje smo dobili na uvid. Takođe, naš izvor tvrdi da S.M. dobija subvencije od 50€ godišnje po grlu, a da se nije udostojio da za životinje obezbijedi adekvatan smještaj”, navodi se u saopštenju Prijatelja životinja.

Pozivaju Upravu policije i Državno tužilaštvo da odmah preduzmu sve mjere, kako bi S.M. bio procesuiran i kažnjen za krivično djelo mučenje i ubijanje životinja i narušavanje njihovog staništa. Takođe, apeluju na Tužilaštvo da se osumnjičenom odredi pritvor do izricanja presude, zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

“Takođe pozivamo i Veterinarsku inspekciju da konačno počne da radi svoj posao, kako bi mještane Dodoša i njihovu imovinu zaštitili od životinja koje im nanose štetu, a vlasniku izrekli adekvatnu kaznu. S obzirom da Veterinarska inspekcija do sada u mnogim sličnim slučajevima nije postupala po zakonu i u skladu sa svojim ingerencijama, molimo ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića da ovu službu dovede u red, kako bi u najkraćem mogućem roku krenuli da rješavaju ovakve i slične probleme, a ne da na iste gledaju kao da se dešavaju u nekoj drugoj državi daleko od nas”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije