Connect with us

Crna Hronika

PRIJAVLJENI POLICIJI: Vučićevi ljudi u džipovima kupuju glasove za opoziciju u Nikšiću

Published

on

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Mandić i poslanik te partije Predrag Rajić aktivno su se umiješali u predizbornu kampanju u Nikšiću logistički i finansijski pomažući opoziciju u Nikšiću, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je višednevni boravak Mandića i Rajića uz svesrdnu pomoć Igora Dodika, sina Milorada Dodika kao i Srpske pravoslavne crkve organizovan sa ciljem da se po receptu sa parlamentarnih izbora pripremi teren za pobjedu opozicije.

Izvori Pobjede ukazuju da je logistička i finansijska pomoć Rajića i Mandića usmjerena prije svega na koaliciju ,,Za budućnost Nikšića“ koju bi trebalo da sačinjavaju lokalni odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene. Tu listu bi makar na indirektan način trebalo da podrži SPC preko administratora MCP-a i episkopa nikšićko – budimljanskog Joanikija Mićovića.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, nekoliko građana je Upravi policiji i centrima bezbjednosti u Nikšiću i Podgorici prijavilo Rajića koji je državljanin Republike Srbije i poslanik Srpske narodne stranke da je prema navodima koji su objavljeni na društvenim mrežama navodno učestvao u povredi izbornih prava građana opštine Nikšić na način što, prema navodima iz objava, novčano pomagao građane Nikšića kako bi zauzvrat na predstojećim izborima glasali za određene političke partije.

Od Uprave policije i nadležnih državnih tužilaštava je zatraženo da provjere da li su ovi javno saopšteni navodi tačni i da li u tim radnjama ima elemenata krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti. Konkretne objave su zabrinule građane koji su smatrali ustavom i zakonskom dužnošću i obavezom da na to ukažu nadležnim državnim organima.

Rajić je poslanik SNS-a, na čijem čelu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, i jedan je od ideologa velikosrpskog projekta i portparol Centra za društvenu stabilnost iz Novog Sada.

Često u medijima komentariše situaciju u Crnoj Gori a nedavno je u emisiji ,,Srpski svet“ na IN4S izjavio da je političko stanje u Crnoj Gori neodrživo i da su vanredni parlamentarni izbori ove godine najrealnija opcija.

Rajić je dodao da je Krivokapićeva Vlada ,,nastavila kontinuitet spoljne politike DPS-a koji je usmjeren protiv Srbije i srpskih interesa“.

“Ne može se na srpskoj žrtvi, srpskim litijama, pendrecima i suzama od suzavaca doći na vlast, a onda te iste Srbe ponižavati. To nije održivo i ne može tako. Ko god misli da može da se poigrava sa Mandićem i Kneževićem, grdno se vara. Zbog nezadovoljstva srpskog naroda očekujem izbore već u ovoj godin”, rekao je Rajić u emisiji ,,Srpski svet“ koja je emitovana na televiziji In4s.

Vladimir Mandić ima daleko zanimljivu biografiju budući da je bio vrhunski sportista, reprezentativac Srbije u rukometu, a poznat je i po svom privatnom životu.

Njegov otac Momčilo je tokom rata i u BiH je bio ministar pravde i bliski saradnik Radovana Karadžića. U Crnoj Gori je postao poznat nakon što je izjavio da je crnogorsko rukovodstvo davalo gorivo za tenkove bosanskih Srba.

Mandić se zajedno sa Igorom Dodikom dovodi i u vezu sa investicionim fondom koji planira kupovinu pojedinih medija u Crnoj Gori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije