Connect with us

Društvo

PRIMJER: Juče čistili Lesendro

Published

on

(FOTO: FB)

Vuk Vujisić i Mreža za promjene – Changemakers juče su na FB profile postavili informaciju da su sa saradnicima, prijateljima i radnicima NP Skadarsko Jezero čistili Lesendro.

“Međutim ispostavilo se da veliki dio smeća i dalje pluta što je jedan naš prijatelj shvatio na teži način skvasivši se do ramena kada je propao kroz naizgled čvrsto tlo stvoreno od plastičnog i drvenog otpada”, navodi se u objavi.

“Na ovom mjestu nalaze se tone smeća što zahtijeva više boljih organizovanih akcija. Lovočuvarska služba ponudila se da pomogne asistencijom sa čamcima što ćemo iskoristiti na sledećoj akciji.

Međutim ovo je sistemski problem koji se mora rešavati boljom edukacijom, kaznenom politikom, ali i hitnim mjerama postavljanja mreža koje bi zaustavljale otpad na samoj Morači i koje bi se čistile i na taj način mnogo manje smeća bi završilo u našem Skadarskom jezeru koje ovo nije zaslužilo.

Moramo pohvaliti radnike NP Skadarsko jezero koji za minimalnu platu rade razne poslove u cilju očuvanje našeg zajedničkog bisera

Eto tako, sledeći put da se akcija proširi i da očistimo naše prirodne dragulje, ali i kulturnu baštinu koja se godinama zapostavljala!”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije