Connect with us

Crna Hronika

PRIPREMANA LIKVIDACIJA BELIVUKA, MILJKOVIĆA I LJUBIŠE: Uhapšeno više osoba

Published

on

Više osoba, među kojima ima srpskih državljana, uhapšeno je juče zbog sumnje da su pripremali likvidacije srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Budvanina Marka Ljubiše Kana, piše Pobjeda.

Pravovremenom akcijom inspektora Specijalnog policijskog tima spriječena su dva teška zločina, planirana intenzivno, izvjesni period.

Prema informacijama lista iz bezbjednosnih službi, inspektori su uspjeli da raskrinkaju plan, pronađu osumnjičene i usmjere pažnju na prikupljanju tragova koji vode do još nekih osoba za koja se sumnja da su učestvovala u pripremanju ubistava.

Sve ukazuje da istražiteljima narednih dana predstoji još puno intezivnog rada da bi prikupili neophodne dokaze o sudionicima pripreme zločina i, na kraju, stavili lisice na ruke još nekim članovima kriminalne grupe koji su sada nedostupni ili njihov identitet nije poznat.

PLAN LIKVIDACIJE

Inspektori su juče uhapsili Lazara Ilića (23) iz Kraljeva na zaobilaznici u blizini gradskog groblja zbog sumnje da je planirao likvidaciju Marka Ljubiše Kana. Njega srpske vlasti potražuju zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru u garaži TC Ušče.

Ljubiša je blizak škaljarskom klanu i barskoj kriminalnoj grupi koju je predvodio pokojni Alan Kožar.

Prema saznanjima Pobjede, kod Ilića, koji je lišen slobode u Budvi pronađeni su pištolj i telefon sa kripto zaštitom. Prema nekim informacijama, imao je falsifikovani pasoš.

AKCIJA U TIVTU

U odvojenoj akciji, pod sumnjom da su učestvovali u pripremanju likvidacije Belivuka i Miljkovića Osim Ilića, juče su uhapšeni Radovan Stanišić, Mile Jovanović, kao i Dragan Kostić, koji je bio zadužen za logistiku i radi kao službenik obezbjeđenja na Aerodromu Tivat. Svi su evidentirani kao saradnici kavačkog klana.

Operativci koji rade na ovom slučaju došli su do informacije da je likvidacija Belivuka i Miljkovića naručena iz vrha škaljarskog klana.

Svi uhapšeni poznati su istražiteljima. Stanišić je hapšen 2014. godine zbog pljačke Erste banke kada je sa još nekoliko osoba upao u poslovnicu u centru Tivta i ukrao više od 100.000 eura.

Inspektori Specijalnog policijskog tima u Tivtu otkrili su više štek-stanova koji su koristili uhapšeni Jovanović, Stanišić i Kostić, za koje tvrde da su bliski škaljarskom klanu.

U tim objektima, kako nam je rečeno, pronađeni su dokazi značajni za istragu. Utvrđeno je da su članovi ove grupe duži period pratili žrtve – Belivuka i Miljkovića.

Njih dvojica su 17. januara došli u Crnu Goru, gdje su ih, prema operativnim saznanjima policije, čekali prijatelji iz kavačkog klana blindiranim vozilom.

Potencijalne ubice su bile informisane da targetirane osobe vode računa o raznim oblicima zaštite prilikom kretanja, a prema nekim informacijama do aerodroma u Tivtu je trebalo da se prevezu u blindiranom automobilu. Upravo zbog toga su ubistva Miljkovića i Belivuka planirana na dan kada je trebalo da se vrate u Srbiju, a likvidacija je trebalo da se obavi u ulazu u aerodromsku zgradu.

SUDAR KLANOVA NA ,,DOMAĆEM TERENU »

Na sreću, bezbjednjaci iz Specijalnog tima uspjeli su da osujete zločine u Tivtu i u Budvi.

Podsjetimo 20. januara, samo tri dana nakon ulaska dvojice bezbjednosno interesantnih lica iz Srbije – Belivuka i Miljkovića, mediji su izvijestili da su privedeni u Odjeljenje bezbjednosti Kotor i to u društvu sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom na informativni razgovor.

Osim njih privedeni su i članovi kavačkog klana Vojin Stupar, Miloš Radonjić i izvjesni Kujović.

Privedeni su prilikom redovne saobraćajne kontrole u tom gradu, a pušteni su nakon detaljnog pretresa i informativnog razgovora jer nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje.

Zvicer je u maju prošle godine ranjen u pucnjavi koja se dogodila u centru Kijeva.

Na njega je ispaljeno više hitaca. Zbog pokušaja ubistva Zvicera, uhapšeni su u Odesi Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), Podgoričanin Emil Tuzović (30) i Nišlije Petar Jovanić (46) i Milan Branković (31).

Top of Form

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije